Resimli Pasta Börek Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 8 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Pasta Börek Tarifleri



    Resimli Pasta Ve Börek Tarifleri

    Patatesli Burma Börek Tarifi


    Malzemeler

    3 adet hazır yufka
    İç Harcı için:
    2 adet haşlanmış yumurta
    6 adet orta boy patates (haşlanmış)
    1/2 demet taze soğan (6-7 adet)
    1/2 demet maydanoz
    1 demet taze nane
    2 çay kaşığı tuz, karabiber
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    125 gr eritilmiş margarin

    [​IMG]

    Yapılışı
    Böreğin iç harcını hazırlamak için; haşlanmış patatesleri derin bir kaba rendeleyip üzerine küp küp doğradığınız yumurtayı ekleyin. Yıkayıp ayıkladığınız maydanoz, yeşil soğan ve taze naneyi de incecik doğrayın. Tuz, karabiber ve pul biberi serpiştirip tüm malzemeleri karıştırın. Orta boy yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Hazır yufkaları tezgaha serip ortadan ikiye bölün. Yufkaların kestiğiniz taraflarına hazırladığınız harçtan uzunlamasına koyup rulo yapın. Bütün yufka parçalarına aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız ruloları tepsinin ortasından başlayarak ve birbiri etrafında çevirerek yerleştirin. Eritilmiş sıcak yağı üzerinde gezdirip 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40-45 dakika, üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip çıkarın. Sıcakken dilimleyerek servise sunun.




    Banyolu Börek Malzemeler


    3 Tane Yufkabanyolu börek tarifi
    6-7 Tane Sosis
    250 Gr.Kaşar Peyniri
    4 Tane Domates
    Tuz

    [​IMG]


    Börek Tarifi

    Sosis ve kaşar peynirini kibrit çöpü kalınlığında doğrayın.Domatesleride soyup küp küp doğrayın.Birazda sıvı yağ gezdirip malzemenin hepsini birbirine harmanlayın.Yufkayı üçgen dilimler halinde kesin geniş kısmına harcı koyup yufkanın iki kısmını kıvırın ve sigara böreğinden büyük rulolar sarın.Suyun altına sokup çıkarın Diğer yufkalar içinde aynı işlemi yaptıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İsterseniz önceden hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz.Fakat buzluktan çıkardıktan sonra suyun altına sokmayın.Afiyet olsun

    Köstebek Pasta

    Malzemeler:

    * 3 yumurta,
    * 1 su bardağı şeker,
    * 75 gr. margarin,
    * 1 paket kabartma tozu,
    *1 paket vanilya,
    * 2 çorba kaşığı kakao,
    * aldığı kadar un,

    İçi için:

    *1 paket krem şanti + 1 su bardağı süt,
    *3 tane muz,
    *2 kaşık damla çikolata,
    *2 kaşık kırılmış fındık,

    [​IMG]

    Hazırlanışı:

    Şekeri ile yumurtaları çırpın. Üzerine yumuşamış margarini, kabartma tozunu vanilyayı,kakaoyu ve aldığı kadar unu (koyu kıvamlı olmalıdır) katıp kek harcını yağlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp yayın. 170 derecelik fırında pişrin. Pişen kek ılıyınca kenarlarından 2 cm. bırakıp orta kısmı kaşık yardımıyla oyun. Yanlız düz bir şekilde ve tabanı parçalamadan kekein yarı kısmına kadar oymalısınız..Oyduğunuz kısma ıkıye kesilmiş muzlarıyerleştirin. krem şantiyi sütle çırpıp içine fındık ve damla çikolata (yada çikolata parçası) katıp bu karışımı sadece muzların üzerine koyun. Oyduğunuz kekin parçalarını ufalayın ve krem şantinin üzerine tamamen kapatacak şekilde ekin. hafif hafif bastırıp krem şantiye yapışmasını sağlayın. En az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz…



    Muzlu Yaş Pasta


    Malzemeler

    4 adet yumurta
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya

    Ara kreması için
    3 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı mısır nişastası
    1 su bardağı fındık(ince kesilmiş)
    4 yemek kaşığı toz şeker
    100 gr margarin veya tereyağı
    2 adet muz

    Üst kreması için:

    1 paket kremşanti
    1 su bardağı süt

    Süslemek için
    1 adet muz
    1 su bardağı damla çikolata

    [​IMG]


    Yapılışı
    Geniş bir kabın içine yumurta ve şekeri mikser de köpürene kadar çırpın.
    Ayrı bir kabın içine un, kabartma tozu, vanilya karıştırın ve çırptığınız malzemenin içine ilave edin karıştırmaya devam edin.
    Hazırladığınız hamuru fırın tepsisine yağlı kâğıt serdikten sonra yayın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
    Kremşanti süt ilave edip çırpın ve dolapta bekletin.
    Ara kremamız için süt, un, mısır nişastası, toz şekeri bir tencereye alıp karıştırarak pişirelim, kaynamaya başlayınca fındık ve margarini ekleyin ve ocaktan alın kendi sıcaklığında margarini eritin.
    Pişen keki soğuduktan sonra yuvarlak yâda kare şeklinde kesin.
    İkiye böldüğümüz kekin arasına hazırladığımız kremadan sürün ve muz dilimleri ekleyin, üstüne diğer kekinizi koyun ve hazırladığınız kremşantiyi yayın dilediğiniz gibi muz dilimleriyle süsleyin. Kenarlarını damla çikolata ile süsleyin.


    Muzlu Rulo Pasta


    Kek malzemeleri
    4 yemek kaşığı toz şeker
    4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
    4 yemek kaşığı un
    1 paket kabartma tozu
    [​IMG]
    Kre ma malzemeleri
    1 litre süt
    3 yemek kaşığı un
    4,5 yemek kaşığı toz şeker
    2 yumurta
    kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao
    1,5-2 muz
    hindistan cevizi
    isterseniz dövülmüş ceviz


    Kekin Hazırlanışı


    1. 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.

    2. karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın. (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın.) önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin. (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin.) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)

    Kremanın Hazırlanışı

    1. 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın. soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin. devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın. (çok soğuk olmasın)

    2. ılınınca ruloyu açın. üzerine bolca kremadan sürün. (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün.

    3. üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serperek buzlukta dondurun.