Resimli Makarna Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 29 Mart 2012 tarihinde açılan konu


  1. Makarna Nasıl Yapılır

    Makarna Tarifi Resimli

    Çin Makarnası

    Malzemeler

    1 paket çin makarnası
    2 adet tavuk göğüs eti
    10 adet çeri domates
    8 adet yeşil soğan
    6 yemek kaşığı soya sosu
    6 diş sarmısak
    1 adet pırasa
    1 adet havuç
    1 adet yeşil biber
    1 çay kaşığı toz zencefil
    3 yemek kaşığı zeytinyağ
    Karabiber
    Tuz

    [​IMG]

    Yapılışı

    Kaynayan suya tuz koyun. Makarnayı ilave edip 5 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün.

    Tavuk göğsünü ve sebzeleri uzun, ince şeritler şeklinde doğrayın.

    Tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, sarmısağı ekleyin, bu karışımda tavuğu pembeleşene kadar kavurun. Tavukları süzgeçle çıkarın, tavadaki yağa sebzeleri atıp 3-4 dakika soteleyin. Üstüne tekrar tavukları koyup beraber kavurun. Soya sosu, toz zencefil, tuz ve buğday nişastası ilave edin. Makarnayı da hazırladığınız karışıma ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.

    Avokado Soslu Makarna

    malzemeler

    500 gr. makarna
    4 adet domates
    4 adet dolmalık biber
    1 diş sarmısak
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz, Karabiber

    Sosu İçin:
    1 adet avokado
    1/2 limonun suyu
    2 diş sarmısak
    1 adet orta boy soğan
    1 adet domates
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

    [​IMG]

    Yapılışı

    Domatesleri ikiye bölün. Bir fırın tepsisine, domates, ince doğranmış sarmısak ve dolmalık biberi koyun.

    Üzerlerine zeytinyağı sürün, 190 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sosu için, avokadoyu soyun, çekirdeğini çıkartıp çok ince kıyın. Limon suyu gezdirin. Avokado, ince kıyılmış soğan, sarmısak ve domatesi blendırda çekip, pul biber ekleyin.

    Makarnayı haşlayıp, süzün. Tekrar tencereye koyun. Sostan 2 çorba kaşığı ayırdıktan sonra kalanını makarnaya karıştırın. Makarnayı servis tabağına alın. Kenarlarını biberle süsleyip üzerine kalan sosu gezdirin.

    Ricotta Ve Domatesli Makarna

    Malzemeler

    6 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 küçük boy soğan
    1 kereviz yaprağı
    1 adet ançüez
    hamsi veya isteğinize göre küçük boy balık
    9 adet güneşte kurutulmuş domates
    1 paket makarna
    3 yemek kaşığı taze ricotta peyniri
    2 yemek kaşığı maydanoz, tuz (tercihen deniz tuzu) ve karabiber.

    [​IMG]

    Yapılışı

    Orta ateşte, yağı soğanı kerevizi ve ançüezi kavuruyoruz.
    Ardından domatesi ekleyerek, sosu katılaşana kadar pişiriyoruz.
    Büyük bir tencerede temiz su kaynatıp, içine makarnayı atıyoruz.
    Pişirdikten sonra süzüp aynı tencereye alıyoruz.
    Sosu, makarnanın üzerine döküyoruz.
    Ricotta ve karabiberi ekliyoruz.
    Servis tabaklarına aldıktan sonra maydonozla süslüyoruz.
    Ançüez yerine, kırmızı et de kullanabilirsiniz veya hiç et kullanmaya da bilirsiniz.