Resimli Kuru Pasta Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Belinay tarafından 27 Mart 2012 tarihinde açılan konu



  1. Resimli Kuru Pasta Tarifleri



    Bayatlamayan Kuru Pasta Tarifi


    Malzemeler

    250 gr. tereyağı

    1 su br. toz şeker

    2 yumurta

    1 paket kabartma tozu

    1/4 çay kş. tuz

    1 paket vanilya

    hindistan cevizi

    Yarım kilogram un-1 fincan üzerinden alın

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Yumuşattığımız tereyağını şeker ile karıştırdıktan sonra tüm malzemeyi teker teker ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.Oval şekil verdiğimiz kurabiyeleri önce yumurta akına sonra da hindistan cevizine batırıyoruz.Yağlı tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170-175 derece fırında takip ederek kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

    Tuzlu Kuru Pasta

    Malzemeler

    1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı. (ben her zamanki gibi tereyağı kullandım.)

    1 çay bardağı zeytinyağı (çiçek ya da mısırözü de olabilir.)

    1 çay bardağı yoğurt

    5 yemek kaşığı toz şeker

    4 çay kaşığı tuz

    3 su bardağı un

    Arzuya göre 1 yemek kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı kekik

    Üzerine sürmek için

    Yumurta sarısı

    Üzerini süslemek için

    Çörekotu ve susam

    [​IMG]


    Yapılışı

    Hamuru hazırlamak için oda sıcaklığındaki margarini, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı yoğurdu, 5 yemek kaşığı toz şekeri, 4 çay kaşığı tuzu ve 3 su bardağı elenmiş unu derin bir kaba alarak yoğurun ve yumuşak, ele yapışmayan elastik bir hamur elde edin.

    İsterseniz benim yaptığım şekilde hamuru üç parçaya bölün, bir parçasına 1 yemek kaşığı pul biber, diğer parçasına da bir yemek kaşığı kekik ekleyerek yoğurun. Diğer parça sade kalsın. Böylece biberli, kekikli ve sade olmak üzere üç çeşit kuru pastanız olur. İsterseniz de hepsini sade yapın, siz bilirsiniz.

    Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.

    Hamurları çok ince olmayacak şekilde merdane ile açarak dilediğiniz şekilde bir kalıpla keserek şekil verin.

    Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.

    Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Çok fazla pişmesin, 15-20 dakika yeterli. Sürekli kontrol edin yanmamaları için. İnce olduklarından çabuk pişerler.

    Elmalı Kuru Pasta Tarifi

    Malzemeler:
    250 gr. margarin
    1 çay bardağı yoğurt2,5 su bardağı un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    1 çay bardağı toz şeker
    1 çorba kaşığı şeker
    2-3 büyük elma rendesi
    1 çorba kaşığı tarçın


    [​IMG]

    Yapılışı

    Derin bir kapta margarin, yoğurt, sıvı yağ, 1,5 çay bardağı pudra şekeri, bir tutam tuz, vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırıp ekmek kırıntısı görüntüsünü alıncaya kadar yoğuruyoruz.Yoğurduğumuz hamuru 4 eşit parçaya bölüp beze haline getiriyoruz. Üzerini bir bezle örtüyoruz. Diğer tarafta elmaların kabuklarını soyuyor rendeliyoruz. Küçük bir tavaya rendelenmiş elmaları, 1 çay bardağı toz şekeri ve tarçını koyup, tamamen suyunu çekene kadar kaynatıp ateşten alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Dörde bölünen hamurun ilkini alıyoruz, tezgahı unlamadan, merdaneyle 3 mm. kalınlığında açıyor ve sigara böreğindeki gibi üçgenler halinde bir bıçak yardımıyla 12 eşit parçaya bölüyoruz. Üçgenlerin geniş bölümüne tarçınlı elmadan bir tatlı kaşığı koyup, hamur parçalarını içe doğru kıvırıp rulo haline getiriyoruz. Bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra margarinle hafifçe yağladığımız fırın tepsisine, fazla aralık vermeden diziyoruz. Önceden ısıtmadığımız fırında 175 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarır çıkarmaz pudra şekerine bulayıp, servis tabağına alıyoruz. Çocukken bu pasta için anneme çok yalvarırdım ne olur yap diye sizde çocuklarınıza bu pastayı yapın seveceklerdir.

    Afiyet olsun…