Resimli Kurabiye Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 27 Mart 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kurabiye nasıl yapılır


    Resimli Kurabiye Yapılışları

    Marmelatlı Kurabiye Tarifi Resimli

    Malzemeler:

    2,5 su bardağı un
    1 yemek kaşığı ince çekilmiş badem veya fındık
    175 gram margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
    1 su bardağı pudra şekeri

    Üzeri İçin:

    Marmelat

    [​IMG]


    Yapılışı:

    1. Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin, ortasını havuz gibi açın 1 yemek kaşığı ince çekilmiş badem, yumuşamış margarin ve pudra şekerini ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

    2. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartın, ben cevizden biraz daha ufak parçalar koparttım. Avucunuzda yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.

    3. Hamurların ortalarına baş parmağınızla bastırın ve çukur oluşturun.

    4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika çok açık kahverengi oluncaya kadar pişirin.

    5. Fırından çıkardıktan sonra ılınması için bekletin. Ilınan kurabiyelerin üzerlerine, çay kaşığı yardımıyla nutella ve marmelat koyun.

    ACIBADEMLİ KURABİYELİ KREMA

    Malzemeler
    Üç buçuk su bardağı süt
    1 paket vanilya
    2 adet yumurta
    3 adet yumurta sarısı
    Bir buçuk su bardağı tozşeker
    9 çorba kasığı mısır nişastası
    12 adet acıbadem kurabiyesi


    [​IMG]

    KURABİYELİ KREMA TARİFİ

    Sütü vanilya ile kaynatıp soğumaya bırakın. Tozşekeri yumurta ve yumurta sarıları ile çırpın. Mısır nişastası ve sütü azar azar yumurtalı karışıma ilave edin. Kaynamamasına özen göstererek kısık ateşte sürekli karıştırarak, krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kremayı bir kaseye dökün. Üzerine elinizle kırdığınız 8 adet acıbadem kurabiyelerini katıp ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Daha sonra 4 kupa bölüştürün. Kalan acibadem kurabiyeleri ile süsleyerek servis yapın.

    UN KURABİYESİ TARİFİ


    Malzemeler
    250 gr. tereyağı veya margarin
    1/3 su bardağı sıvıyağ
    1/2 su bardağı pudra şekeri
    4 yemek kaşığı nişasta
    1 paket vanilya
    4-4,5 su bardağı un
    Üstüne serpmek için pudra şekeri

    [​IMG]

    UN KURABİYESİ TARİFİ

    Oda ısısındaki yağla şekeri mıncıklayarak karıştırın. Sıvıyağı, 4 bardak kadar unu, nişasta ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilavesiyle hamur elde edin. Hamuru 2 veya 3e bölüp merdane gibi uzun hale getirin. Verev olarak kesip hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 150C önceden ısıtılmış fırında içi pişmiş fakat hala beyaz bir halde iken alın. Arzuya göre üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.

    KARAGÖZ KURABİYE


    Malzemeler
    1 su bardağı şeker
    1 adet yumurta
    125 gr tereyağı
    2 su bardağı süt
    1 paket kabartma tozu
    aldıgı kadar un

    [​IMG]

    KARAGÖZ KURABIYE TARİFİ

    Şeker, yumurta, tereyağı karıştırılır. Diğer malzemeler de eklenip iyice yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar koparılıp elde bastırmadan yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye dizilip 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcakken üstüne pudra şekeri serpilip servis yapılır.
     



  2. Cevap: Resimli Kurabiye Tarifleri

    ELMALI KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeleri

    Dört buçuk su bardağı un
    250 gram margarin
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı pudraşekeri
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Kurabiye içi
    3 adet elma
    2 tatlı kaşığı tarçın
    3 çorba kaşığı tozşeker
    1 su bardağı iri dövülmüs ceviz
    1 çay kaşığı toz karanfil
    1 çay bardağı kuruüzüm
    Üzerine Pudraşekeri

    ELMALI KURABİYE TARİFİ

    Unu eleyin. Ortasına oda sıcaklığındaki margarini, yoğurdu, pudraşekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp beklemeye bırakın. Bu arada içini hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Diğer malzemeleri ekleyip kısık ateşte pişirin. Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve merdaneyle yuvarlak açın. Her yuvarlaktan üçgen şekiller kesin. Üçgenlerin geniş kenarına ılımış harçtan yayıp, rulo yaparak sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmiş 180C fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerlerine pudraşekeri serperek servis yapın. Elmalı Kurabiyeniz hazır.

    FINDIKLI KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    8 kahve fincanı çekilmiş fındık içi
    4,5 kahve fincanı pudraşeker
    8 yumurtanın akı

    FINDIKLI KURABİYE TARİFİ
    Bir tencereye pudraşeker ve kavrulduktan sonra iyice dövülmüş fındık konur. İyice harmanlanır ve yumurta aklarıyla karıştırılır, bulamaç haline getirilir. Tencere orta ateşe oturtulur ve tahta kaşıkla kabın dibi kazınarak karıştırılır, koyulaşıncaya kadar pişirilir. Sonra tencere ateşten indirilir, 1 saat kadar bir kenarda bırakılır. Fırın tepsisi önce yağlanır, sonra una bulayın. Fazla unun dökülmesi için tepsi baş aşağı çevrilir. Tepsi hazırlanınca karışım bir sıkma torbasına veya pasta enjektörüne doldurulur, tepsiye fındık büyüklüğünde yuvarlaklar sıralanır. Kurabiye hamurlarının tepsiye sıralanması sona erince, tepsi orta ısılı fırına sürülür ve 35 dakika tutulur. Kurabiyeler pişince tepsi fırından alınır, bir kenarda soğumaya bırakılır. Soğuyunca servis tabağına konur ve servis yapılır.



    MUHALLEBİLİ KURABİYE

    [​IMG]

    Malzemeler
    250gr margarin/tereyağı
    6 su bardağı un
    3 yemek kaşığı kakao
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay bardağı yoğurt
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    1 çay bardağı sıvıyağ


    Muhallebi için 2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı
    1 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

    MUHALLEBİLİ KURABİYE TARİFİ
    Muhallebi için şeker ve yumurtanın sarısını çırpın. Tencereye alın, üzerine un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağı, ceviz ve vanilyayı ilave edin.Yağ eriyene kadar kaynatın. Hazırlanan karışımı mikserle soğuyana kadar çırpın. Buzdolabında bekletin. Kurabiye için Eritilmiş katı yağ, sıvı yağ, kakao, toz şeker, vanilya, kabartma tozu ve yoğurdu karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek hamur haline getirin. 20 dakika bekletin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak merdaneyle açın. İçine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup top haline getirin. Hamurun birleştiği kısım üste gelecek şekilde dizin ve 180C fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.