Resimli İzmir Lokması tarifi

Konusu 'Tatlılar ve İçecekler' forumundadır ve Ezlem tarafından 20 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. Ezlem

    Ezlem Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2008
    Mesajlar:
    11.377

    İzmir Lokması Tarifi Resimli
    İzmir Lokması nasıl yapılır
    tatlı tarifleri izmir lokması

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 tatlı kaşığı kuru maya
    Bir buçuk su bardağı su
    Yarım çay kaşığı tozşeker
    2 su bardağı un
    1 çay kaşığı tuz
    1 adet yumurta
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ
    Şerbeti için:
    İki buçuk su bardağı tozşeker
    2 su bardağı su
    Yarım limonun suyu

    Yapılışı
    Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğutun. Kuru mayayı yarım su bardağı ılık su ve tozşekerin içinde kabarması için 15 dakika bekletin. Diğer taraftan hamur için unu derin bir kabın içine eleyip, üzerine tuzu ekleyin. Mayalı suyu, yumurtayı ve 1 su bardağı suyu da kattıktan sonra çatalla iyice çırpın. Daha sonra elinizle yoğurarak muhallebi kıvamında cıvık bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru avucunuzun içine alın ve baş ile işaret parmağınızla sıkın. Fındık büyüklüğünde çıkan hamuru, tatlı kaşığı yardımıyla kızdırılmış yağın içine atın. Hamur bitene kadar işleme devam edin (hamurun kaşığa yapışmaması için her seferinde kaşığı sıvıyağa batırın). Tatlıları önlü arkalı kızartıp kenara alın. Kızarmış lokmaları bir kevgir yardımıyla tavadan alın ve soğuk şerbetin içine atın. 10 dakika şerbette bekletip servis yapın.

    alıntı​