Resimli İzmir Lokması tarifi

Konusu 'Tatlılar ve İçecekler' forumundadır ve Ezlem tarafından 20 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. Ezlem Üye

    İzmir Lokması Tarifi Resimli
    İzmir Lokması nasıl yapılır
    tatlı tarifleri izmir lokması

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 tatlı kaşığı kuru maya
    Bir buçuk su bardağı su
    Yarım çay kaşığı tozşeker
    2 su bardağı un
    1 çay kaşığı tuz
    1 adet yumurta
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ
    Şerbeti için:
    İki buçuk su bardağı tozşeker
    2 su bardağı su
    Yarım limonun suyu

    Yapılışı
    Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğutun. Kuru mayayı yarım su bardağı ılık su ve tozşekerin içinde kabarması için 15 dakika bekletin. Diğer taraftan hamur için unu derin bir kabın içine eleyip, üzerine tuzu ekleyin. Mayalı suyu, yumurtayı ve 1 su bardağı suyu da kattıktan sonra çatalla iyice çırpın. Daha sonra elinizle yoğurarak muhallebi kıvamında cıvık bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru avucunuzun içine alın ve baş ile işaret parmağınızla sıkın. Fındık büyüklüğünde çıkan hamuru, tatlı kaşığı yardımıyla kızdırılmış yağın içine atın. Hamur bitene kadar işleme devam edin (hamurun kaşığa yapışmaması için her seferinde kaşığı sıvıyağa batırın). Tatlıları önlü arkalı kızartıp kenara alın. Kızarmış lokmaları bir kevgir yardımıyla tavadan alın ve soğuk şerbetin içine atın. 10 dakika şerbette bekletip servis yapın.

    alıntı​


Benzer konu başlıkları: Resimli İzmir
Forum Başlık Tarih
Tatlılar ve İçecekler İzmir Lokma Tatlısı Tarifi Resimli 7 Mayıs 2012
Makarna ve Pilavlar İzmir Pilavı Tarifi Resimli 11 Şubat 2012
Et ve Sebze Yemekleri İzmir Köfte Tarifi Resimli 26 Aralık 2011
Hamur İşleri İzmir usulü kaşarlı pide nasıl yapılır?.resımli anlatım 13 Temmuz 2011
Deniz Ürünleri İzmir'in Sütlü Balığı Tarifi Resimli 22 Haziran 2011