Resimli Gürcü Mantısı tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 20 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Gürcü Mantısı tarifi resimli
    Gürcü Mantısı nasıl yapılır
    mantı tarifleri
    Gürcü Mantısı


    [​IMG]

    Malzemeler

    1’er kg un ve kıyma
    1 adet yumurta
    Aldığı kadar ılık su
    2 adet soğan
    1 demet maydanoz
    1’er çay kaşığı kuru nane, pulbiber, karabiber ve tuz

    Yapılışı
    Una yumurta, tuz ve su ilave edip, kulak memesi kıvamı alana dek yoğurun. Bezelere ayırıp, merdane ile yuvarlak yufkalar açın. Yufkalardan, geniş ağızlı su bardağı ile yuvarlaklar çıkarın. Harç için, kıyma, kıyılmış soğan, maydanoz, kuru nane, pulbiber, karabiber, 1-2 çorba kaşığı su ve tuzu harmanlayın. Merdane ile tek tek açıp büyütün ve incelttiğiniz hamurların içine 1 çorba kaşığı harçtan pay edin. Yuvarlak hamurların uçlarını 15 büzgü yaparak kapatın. Bol miktardaki kaynayan suda 10 dakika haşlayın. Dilediğiniz sosla sıcak olarak servis yapın.