Resimli En güzel aşure tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 12 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. En güzel aşure tarifleri resimli,Farklı aşure tarifleri,resimli aşure tarifleri, aşure tarifleri

    AŞURE

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 su bardağı aşurelik buğday
    2 çorba kaşığı bal
    Yarım su bardağı nohut
    2/3 su bardağı tozşeker
    Yarım su bardağı fasulye
    Tuz
    1/2 su bardağı kuru börülce
    Fıstık, ceviz, badem
    1 çorba kaşığı pirinç
    Meyve şekerlemeleri
    1 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı gülsuyu
    2 çorba kaşığı üzüm pekmezi
    1 Portakal kabuğu rendesi
    Kestane
    Nar taneleri

    Yapılışı
    AŞURELİK buğdayı geceden bir iki taşım kaynatarak ıslatın. Sabahtan en az bir saat pişirin. Nohutu ve fasulyeyi ıslatın ve düdüklü tencerede pişirin, suyunu dökmeyin, gerekebilir. Börülceyi de geceden ıslatıp sabahtan 25 dakika haşladıktan sonra süzün, suyunu dökmeyin. Aşurelik buğdayı pişirirken 50'inci dakikada pirinci yıkayıp tencereye ilave edin. Bu arada diğer malzemeleri hazırlayın. Fıstık ve bademin kabuklarını soyun. Cevizi rendeleyin veya ince ince kıyın. Portakal kabuğunu rendeleyin. Kuru kayısı, incir, vb koyacaksanız onları küçük küplere doğrayın. Kestaneyi mikro dalga fırında, normal fırında ya da haşlayarak kabuğu soyulacak kadar pişirip, soyup küçük küplere doğrayın. Kenarda bekletin. Aşurelik buğday pirinçle pişerken bir taraftan da pişmiş nohutu ve fasulyeyi ekleyin. Haşladığınız börülceyi koyun. Tüm malzemeler arzu ettiğiniz kıvamdaysa şekerini koyun (şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilirsiniz). 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Bu arada suyunu kontrol edin, muhallebiden daha suluca olmalı. Eğer su koyacaksanız kaynar su koymalısınız. Sütü, pekmezi, meyve şekerlemelerini, doğramış olduğunuz kestaneleri, fıstık ve bademi ilave edin. Şekerini ve kıvamını son kere kontrol ettikten sonra ocağın altını kapatın. Şimdi balı, portakal kabuğu rendesini ve gül suyunu koyabilirsiniz. Servis yaparken çekilmiş ceviz ve nar taneleri ile süsleyin.

    SARAY AŞURESİ

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 su bardağı aşurelik buğday
    Yarım su bardağı kuru fasulye
    Yarım su bardağı nohut
    10 su bardağı su
    2 su bardağı tozşeker
    150 gram kuru incir
    100 gram kuru kayısı
    100 gram tatlı badem
    1 tatlı kaşığı tuz
    100 gram kuru üzüm
    50 gram kuşüzümü
    50 gram dolmalık fıstık
    2 çorba kaşığı nişasta
    4 çorba kaşığı gül suyu
    Süslemek için:
    Nar taneleri
    Fındık
    Kuş üzümü
    Badem
    Antepfıstığı

    Yapılışı
    BUĞDAY, kuru fasulye ve nohudu geceden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün buğdayı, suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Kuru incir ve kuru kayısıları küp doğrayıp ılık suda yumuşatın. Bademleri sıcak suda 2-3 dakika kaynatıp kabuklarını soyun. Buğdaylar çatlamaya başladığında, içinden 1 kepçe alıp robotta macun haline gelene kadar çekin. Daha sonra karıştırarak tencereye ekleyin. Tuzu ilave edin. Nohut, kuru fasulye ve tozşekeri aşureye ekleyin. Ara ara karıştırarak 15 dakika pişirin. Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuş üzümü, badem ve dolmalık fıstıkları ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Nişastayı gül suyu ile açtıktan sonra aşureye ekleyip bir iki taşım kaynatın. Ocaktan alıp 25-30 dakika dinlendirdikten sonra kaselere paylaştırın. Üzerini nar taneleri, fındık, kuşüzümü, badem, antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
     



  2. Cevap: Resimli En güzel aşure tarifleri

    Antep Usulü Aşure


    Antep Usulü Aşure

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 su bardağı aşurelik buğday
    2 çorba kaşığı bal
    Yarım su bardağı nohut
    2/3 su bardağı tozşeker
    Yarım su bardağı fasulye
    Tuz
    1 kahve fincanı lolaz (kuru börülce)
    Fıstık, ceviz, badem
    1 çorba kaşığı pirinç
    Meyve şekerlemeleri
    1 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı gül suyu
    1 adet portakal
    2 çorba kaşığı üzüm pekmezi
    Kestane
    Nar taneleri
    Mayana (rezene)

    Yapılışı
    AŞURELİK buğdayı geceden bir iki taşım kaynatarak ıslatın. Sabahtan en az bir saat pişirin. Nohutu ve fasulyeyi ıslatın ve düdüklü tencerede pişirin, suyunu dökmeyin, gerekebilir. Börülceyi de geceden ıslatıp sabahtan 25 dakika haşladıktan sonra süzün, suyunu dökmeyin. Aşurelik buğdayı pişirirken 50'inci dakikada pirinci yıkayıp tencereye ilave edin. Bu arada diğer malzemeleri hazırlayın. Fıstık ve bademin kabuklarını soyun. Cevizi rendeleyin veya ince ince kıyın. Portakal kabuğunu rendeleyin. Kuru kayısı, incir vb koyacaksanız onları küçük küplere doğrayın. Kestaneyi mikro dalga fırında, normal fırında ya da haşlayarak kabuğu soyulacak kadar pişirip, soyup küçük küplere doğrayın. Kenarda bekletin. Aşurelik buğday pirinçle pişerken bir taraftan da pişmiş nohutu ve fasulyeyi ekleyin. Haşladığınız börülceyi koyun. Tüm malzemeler arzu ettiğiniz kıvamdaysa şekerini koyun (şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilirsiniz). 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Bu arada suyunu kontrol edin, muhallebiden daha suluca olmalı. Eğer su koyacaksanız kaynar su koymalısınız. Sütü, pekmezi, meyve şekerlemelerini, doğramış olduğunuz kestaneleri, fıstık, ceviz ve bademi ilave edin. Şekerini ve kıvamını son kere kontrol ettikten sonra ocağın altını kapatın. Şimdi balı, portakal kabuğu rendesini ve gül suyunu koyabilirsiniz. Çekilmiş ceviz ve nar taneleri ile süsleyin. Üzerine mayana (rezene) serperek, servis yapın.
     



  3. Cevap: Resimli En güzel aşure tarifleri

    resimli aşure tarifleri

    [​IMG]

    Malzemeler

    1 su bardağı aşurelik buğday
    Yarım çay bardağı nohut
    Yarım çay bardağı kurufasulye
    Yarım çay bardağı kuşüzümü
    Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
    Yarım çay bardağı küp doğranmış kayısı
    1 su bardağı tozşeker
    1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
    15 su bardağı su
    Üzerine:
    Yarım çay bardağı toz antepfıstığı
    1-2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    Yarım çay bardağı ceviz

    Yapılışı
    Buğday, fasulye ve nohudu yıkayıp, bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün süzüp tencereye alın. Suyunu katın ve kaynamaya bırakın. Üzerinde oluşan köpüğü arada bir kevgirle alın. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 saat kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Kuşüzümünü sıcak suda 10 dakika bekletip, süzün. Aşure koyulaşmaya başladığında kuşüzümü, dolmalık fıstık ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Şekeri ekleyip kaynatmaya devam edin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini toz antepfıstığı, dolmalık fıstık ve cevizle süsleyip, servis yapın.