Resimli Düğün Çorbası Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 24 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Düğün Çorbası Resimli,düğün çorbası tarifi,düğün çorbası nasıl yapılır,

    [​IMG]

    Malzemeler

    250 gram kuşbaşı kuzu eti
    8 su bardağı su
    1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
    2 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
    Tuz

    Yapılışı
    KUZU etini su ile birlikte düdüklü tencerede haşlayın. Eti çıkarın ve elinizle didikleyin. Et suyunu soğuması için bir kenara alın. Tereyağı ve unu bir tencereye koyun. Un, hafif pembeleşene kadar kavurun. Süt ve soğuk et suyunu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra didiklenmiş et ve tuzu katın. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.