Resimli Çerkez Turşusu

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 19 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. Çerkez Turşusu resimli
    pançarlı lahana turşusu
    Çerkez Turşusu tarifi
    Lahana Turşusu tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler

    4-5 kg’lık bir lahana
    8-10 adet kırmızı pancar, tuz

    Yapılışı
    Geniş bir tencereye su koyup ocağa oturtun. Lahanayı iri parçalar halinde doğrayın. Tuzlu su kaynadığında lahanaları atın ve diriliğini yitirene kadar kaynatın. Süzüp kenara alın. Diğer taraftan pancarların saplarını kesip ayrı bir tencerede pişmeye bırakın. Piştikten sonra kabuklarını soyup irice doğrayın ve fazla kırmızı suyunun gitmesi için soğuk suda bekletin. Lahanalar soğuyunca cam bir kavanoza lahanaları yerleştirin, aralarına da pancar ekleyin. İhtiyacınıza göre kaynamış soğumuş tuzlu su hazırlayıp kavanozun üzerine ekleyin. Turşunuzun kapağını kapatıp serin bir serde beklemeye bırakın. Lahanaların rengi pembeye dönerse turşunuz yenmeye hazır demektir.