Resimli Alman Pastası Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 9 Mart 2012 tarihinde açılan konu


  1. Alman Pastası nasıl yapılır


    Alman pastası malzemeleri

    3 yumurta
    3 kahve fincanı toz şeker
    4 kahve fincanı un
    1 kahve fincanı su
    2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
    1 çay kaşığı kabartma tozu

    Krema için

    1 yumurta
    3 çorba kaşığı toz şeker
    3 çorba kaşığı un
    2 su bardağı süt
    1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

    [​IMG]

    Alman pastası tarifi

    1- 20 cm çapında yuvarlak kalıp yağlanıp unlanır.

    2- 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, limon kabuğu rendesi, alüminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır.

    3- Kabartma tozu katılmış un elenir, çarpılmadan hafifçe karıştırılır.

    4- 1 kahve fincanı su konur. 1- 2 defa daha karıştırılıp kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 30- 35 dakika pişirilir.

    Kremanın tarifi

    1- Alüminyum olmayan bir tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, 3 kaşık un azar azar süt ilavesiyle ezilir. Limon kabuğu rendesi ile sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir. 2- Kaymak tutmaması için çarpılarak soğutulur.
    3- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılan kek enine iki parçaya kesilir. Alt parçaya kremanın tamamı konup yayılır. Diğer parça üzerine kapatılır, hafifçe bastırılır.
    4- Servis tabağına alınıp üzerine bolca Pudra şeker elenir.