Resimli Açma Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 8 Kasım 2010 tarihinde açılan konu


  1. açma tarifi resimli
    açma
    açma tarifi

    Resimli Açma Tarifi

    [​IMG]

    1 paket 42 gr Yuva Yaş Maya veya
    1 paket 11 gr Instant Kuru Hamur Mayası
    Un 500 gr (4.5 su bardağı)
    Süt 250 gr (2.5 çay bardağı)
    Tuz 10 gr (1 tatlı kaşığı)
    Şeker 40 gr (2 yemek kaşığı)
    Tereyağı 80 gr (4 yemek kaşığı)
    Yumurta 1 adet
    GARNİTÜR
    Tereyağı 9 tatlı kaşığı
    Susam 50 gr (1 çay bardağı)
    Yumurta sarısı 1 adet

    HAZIRLANIŞI
    Un, maya, şeker, tuz, süt ve yumurtayı yoğurun. Tereyağını küçük parçalara kesip, hamura ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dk bekletin. Hamurdan 100 grlık parçalar kesin ve top haline gelecek şekilde yuvarlayın. Merdaneyle yuvarlak açın ve ortasına bir tatlı kaşığı tereyağı koyarak, 20 cm uzunluğunda yuvarlayın. Hamurunuzu iki farklı yöne çevirerek uzatın ve halka şeklinde uçlarını birleştirin. Tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 200° C fırında 20 dk pişirin.