Reşat Paşa Tatlı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 8 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Reşat Paşa Tatlı Tarifi Resimli




    Resimli Reşat Paşa Tatlı Tarifi

    Malzemeler

    150 gram un
    150 gram tereyağı
    1 yumurta
    500 gram badem
    1 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı yoğurt
    Yarım limonun suyu
    Yarım çay kaşığı tuz
    Yeterince su

    [​IMG]

    Şurup İçin
    500 gram tozşeker
    300 ml su
    yarım limon

    Hazırlanışı
    Unun, ortasını açın. içine yumurtayı, tuzu, limon suyunu, yoğurdu, suyu ilave edin. Hamuru, kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde yoğurun. 15 dakika bekletin. Sonra oklava ile ince yufka haline getirin. Kenarlarını keserek, dikdörtgen şeklini alan yufkanın üzerine bademi dökün. Eşit miktarda her tarafına sürün. Sonra hamuru bademle beraber rulo yapın. Uç kısımlarına fırça ile yumurta akını sürüp, birbirine yapıştırın. Elde ettiğiniz yuvarlak bademli hamuru, 5 santim büyüklüğünde kesin. Kenarlı tepsiye sık olarak dizin. Üzerine erimiş tereyağını dökün. 150 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin. Piştikten sonra yağını süzün. Şurubunu ekleyin.