Renkli Patatesli Balık Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 18 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Renkli Patatesli Balık
    Renkli Patatesli Balık nasıl yapılır,
    Renkli Patatesli Balık Tarifi
    Resimli Renkli Patatesli Balık yapılışı
    [​IMG]
    Malzemeler (4 kişilik)

    500 gram patates
    1/2 demet maydanoz
    1 adet kırmızı dolmalık biber
    1 adet sarı dolmalık biber
    150 gram bezelye
    6 yemek kaşığı sıvıyağ
    100 ml. süt
    10 adet pane balık(dondurulmuş)
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 adet limon
    tuz
    karabiber
    beşamel sos için
    50 ml. süt
    1 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı tereyağı

    Hazırlanışı:

    Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

    Patatesleri yıkayın ve kabuklu olarak 20 dakika tuzlu suda haşlayın. Maydanozu yıkayın ve ince ince kıyın.

    Dolmalık biberleri yıkayın, küb şeklinde doğrayın. 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın.

    Küb şeklinde doğradığınız dolmalık biberleri koyup çevirin.

    Beşamel sosu biberlere ilave edip iyice karıştırın. Bezelyeleri de katıp 3 dakika pişirin.

    Patatesleri küb şeklinde doğrayın, maydanozla birlikte sosa katıp, tuz ve karabiber ile tatlandırın.

    4 yemek kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın, balıkları koyup her iki taraflarını 6-8 dakika kızartın. Patatesli garnitürle servis yapın.