Renata Turtası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 5 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Renata Turtası Tarifi




    Resimli Renata Turtası Tarifi

    Malzemeleri


    -800 gr vanilyalı dondurma
    -100 gr sütlü çikolata
    -100 gr meyve şekerlemesi
    -1 fincan süt
    -3 bardak krem şanti
    -1 çorbakaşığı antep fıstığı
    -yeterli miktarda bisküvi

    [​IMG]

    Tarifin Hazırlanışı


    Meyve şekerlemeleri tavla zarı gibi doğrayın. 2 litrelik kek kalıbının içini likörle ıslatılır. Şekerlemeler kalıbın altına va yanlarına dizin. Krem şantinin yarısını bir kaseye koyun.

    Çikolatayı küçük parçalara doğrayın ve bir fincan sütte eritin, soğuyunca kasedeki krem şanti ile karıştırın.

    Dondurmanın yarısını kalıba koyun ve bir spatula yardımıyla düzeltin. Üzerine antep fıstığı ve meyve şekerlemeleri serpin. Çikolatalı krem şantiyi de boşaltın ve spatula ile düzeltin ve kalan dondurmayı da üzerine dökün. En üste kalan bisküvileri yayın sonra kalıbı buzdolabına kaldırın.

    Buzdolabında 6 saat kadar bekletin. Sıcak suda 2-3 saniye tutun sonra kalıp servis tabağına baş aşağı edin. Turta, üstü kalan krem şanti ile süslendiktan sonra servise kadar buzdolabında saklanabilir.