Ravioli (İtalyan mantısı)

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 6 Haziran 2010 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler: (2 kişilik)
    [​IMG]
    Hamuru için:



    3 yumurta

    3 su bardağı un (her yumurtaya 100 gr. un olarak düşünebilirsiniz)

    1 yemek kaşığı zeytinyağ



    İçi için:



    100 gr. ricotta peyniri

    100 gr cheddar peyniri

    yarım limonun kabuğu

    1 yemek kaşığı ince doğranmış mercan köşk. (kurutulmuşuda kullanılabilir. kurusu kullanılacaksa 1 tatlı kaşığı)



    Üstü için:



    3-4 yaprak taze fesleğen

    3-4 yaprak taze ada çayı

    3-4 yaprak tarhun

    4-5 yemek kaşığı zeytinyağ

    100 gr. parmesan



    Hazırlanışı:



    1- Rondoda yumurta ve unu karıştırın. Sonra ufak ufak olan hamuru ezerek ve yoğurarak ele yapışmayan bir hamur meydana getirin. 15 dakika bekletin.

    2- Diğer tarafta iç malzemelerini karıştırın

    3- Hamuru 4′e bölün. Her bir parçayı uzunlamasına açın. Olabildiğince mantı gibi ince açın. Ama sakın un dökerek açmayın. Ozaman hamuru yapıştıramayız. Açtığınız parçaya eni ve boyu 3 sm olacak şekilde ayarlayarak iç malzemeleri koyup üstünü kapatın. Aynı mantı gibi. Bastırın, sonra kare şeklinde tırtıklı bıçağınızla kesin. Kaynamış suya atıp 4 – 5 dakika pişirin. Daha fazla değil.

    4- Diğer tarafta zeytinyağını bir tavaya alın. Üzerine taze fesleğen, ada çayı, tarhun yapraklarını atıp cozur cozur kızarmasını bekleyin. Sonra tavanın altını kapatıp. Yapraklar sertleşecek. Yaprakları kenara alın ve o baharatlı yağın içine 5 dakika pişmiş olan raviolileri suyunu süzere ekleyin. Üzerine parmesanı ekleyip karıştırın. Parmesan erimeli. Sonra servis tabağına alın ve üstünü o baharat yapraklarıyla süsleyin.



    Kaynak:Mis gibi haber7