Randalin Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 20 Kasım 2012 tarihinde açılan konu


  1. Randalin Nasıl Yapılır


    Resimli Randalin Tarifi


    İzlanda mutfağına ait mükemmel bir tarif...

    [​IMG]


    Malzemeler:

    dört adet yumurta
    bir kavanoz böğürtlen reçeli
    100 gram tuzsuz krem peynir
    250 gram şeker
    500 gram tereyağı
    750 gram un
    dört kaşık koyu krema

    Yapılışı:

    Tereyağını küçük küçük doğrayın ve parmaklarınızla iyice yumuşatın. Yumuşatmaya devam ettikçe biraz tereyağı biraz şeker katarak katılığını ayarlayın. İçine yumurtaları kırıp unu ekleyin. Hamuru fazla yoğurmadan bir top halinde streçe sarıp birkaç saat için buzdolabına koyun.

    Hamuru dolaptan alıp Kalın yufkalar açın. Dört yufkayı üst üste koyarak fırın tepsisine yerleştirin. Beş ila sekiz dakika arası kızgın fırına sürün. Fırından çıkarır çıkarmaz kekin arasına böğürtlen reçeli sürün. Üstüne de tuzsuz peynirler karıştırdığınız kremayı sürün. Aynı işlemi kalan yufkalar için de tekrarlayıp en üsttekine reçel veya krema sürmeden sadece pudra şekeri serpin.