Ramazanoğlu Tatlısı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 18 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ramazanoğlu Tatlısı Tarifi


    Ramazanoğlu Tatlısı Nasıl Yapılır


    [​IMG]

    Malzemeler

    1 su bardağı pirinç
    1 çorba kaşığı margarin
    2 kahve fincanı toz şeker
    4 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı buğday nişastası
    2 adet yumurta
    Yarım çay kaşığı tuz

    Şerbet için malzeme: 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı vanilya

    Yapılışı

    İşe şerbeti hazırlayarak başlamakta yarar var. Önce, şeker ile suyu kaynatın. Ateşten almaya yakın da, limon suyunu ilâve edin. Bir iki dakika daha kaynattıktan sonra, ateşten alın ve vanilyayı ekleyin.

    Pirinci haşlayın. Ve, iyice ezin ya da blendırdan geçirin. Tencerede sütü kaynatın. İçine, 2 kahve fincanı şekeri, tuzu, çekilmiş pirinci, unu ve nişastayı ilâve edin. Çırpma teli ile devamlı karıştırarak kısık ateşte pişrin.

    Pirinçli karışımı, soğuttuktan sonra, mikserde çırptığınız yumurtaları aktarın. Bu arada, bir fırın tepsisini yağlayın. Bu tatlıyı tepsiye olduğu gibi yayın. Yaklaşık 2-3 parmak kalınlığında bir katman oluşacaktır. Tepsiyi, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin.