Ramazanın incisi Güllaç tarifi

'Kadınca' forumunda Sezen tarafından 19 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Sezen

    Sezen Editör


    Ramazanın incisi Güllaç tarifi

    [​IMG]
    Ramazan tatlılarının gözdesi güllaç yine sofralardaki yerini almaya hazırlanıyor. Sütlü tatlıların belkide en hafifi olan Güllaçı evinizde yapmak istemez misiniz?

    Güllaç için gereken malzemeler

    • 10 tane güllaç yufkası
    • 3 bardak toz şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1,5 litre süt
    Güllaç nasıl yapılır

    Sütü bir tencerenin içine alın içine şeker ve vanilyayı ekleyin. Karışımı kaynatın. Güllaç yufkalarını kırmamaya özen gösterin. Yufkaların parlak kısımları üst kısma gelecek şekilde birer birer geniş bir tepsiye alın.

    Her bir yufkanın üzerine kaynatıp ılımaya bıraktığınız sütten 1 kepçe dökün. Yufkanın her kısmını bu sütle ıslatmaya özen gösterin. 5 tane yufkayı bu şekilde ıslattıktan sonra 5. yufkanın üzerine bolca ceviz, badem yada fıstık serpin. Daha sonra diğer yufkalar bitene kadar bu şekilde ıslatın.

    Güllacı servis yapmadan bir gece önce hazırlar ve buzdolabında muhafaza ederseniz daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.