Ramazanda Yapılan Tatlılar

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 31 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ramazanda Yapılan Hafif Tatlılar


    Ramazan Ayında Yapılan Tatlılar


    Fırında Sütlaç

    Fırında Sütlaç İçin Malzemeler:

    Yarım su bardağı pirinç

    1 su bardağı su

    5 su bardağı süt

    2 çorba kaşığı nişasta

    1 paket vanilya

    1.5 su bardağı tozşeker

    1 yumurta sarısı

    Fırında Sütlaç Yapılışı:

    Pirince 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın. Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.Kızgın fırın sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.


    Güllaç Tatlısı

    Güllaç Tatlısı İçin Malzemeler:

    10-11 güllaç yufkası
    2,5 lt süt

    750g toz şeker

    1 paket şekerli vanilin

    nar taneleri

    dövülmüş ceviz veya antep fıstığı


    Güllaç Tatlısı Yapılışı:

    Süt ve şekeri kaynatın. vanilini ekleyip ılıtın. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin. Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.


    Diğer Ramazan Tatlıları:

    Çikolatalı Baklava

    Hindistan Cevizli Mısır Unu Tatlısı

    Bursa Lokumu

    Kalburabastı

    Kolay Katmer

    Sütlü Ramazan Lokması