Ramazanda Pratik Yemek Tarifleri

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 12 Temmuz 2013 tarihinde açılan konu


  1. Ramazanda Yapılacak Pratik Yemek Tarifleri



    Ramazan ayında günlerinde uzun olması nedeniyle akşam yemeği vaktine kada rvücdumuz yorgun düşüyor özellikle çalışan bayanlarsanız bu oldukça zor oluyor.Daha az zaman alacak ve pratik ramazan ayına özel bir kaç yemek tarifi vermek istiyorum sizlere.

    Ayranlı Tavuk Kızartması

    Malzemeler


    1 kilo tavuk kanat
    2 su bardağı un
    2 çay kaşığı tuz
    kızartmak için sıvıyağ

    Marinesi İçin Gerekli Malzemeler


    Bir su bardağı ayran
    Bir tatlı kaşığı zahter
    Bir tatlı kaşığı acı sos karabiber, tuz

    Hazırlanışı


    Yemeğin yapılışına tavukların tamanını alabilecek bir kase içerisinde marine malzemesi ile birlikte güzelce karıştırın.Tavukların kanatlarınıkesinbıçakla bir kaç çizik atın üzerlerine.Ardından tavukları ayran olan kasenin içerisine koyun iyice ayrana bulayın tavukları üzerini streç filmle sarın ve bu şekilde tavukları bir saat bekletin.Bir poşet içerisinde un ve tuz karıştırılır.marine edilen tavuk kanatları tek tek poşetin içine atın sallayın una bulanmalarını sağlayın.Una buladığınız tavuk kanatlarını güzelce kızgın yağda kızartın sıcak olarak servis yapın.

    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/ayranli-tavuk-32100.jpg]ayranli-tavuk-32100[/IMGALT]
     



  2. Cevap: Ramazanda Pratik Yemek Tarifleri

    Pratik Biber Dolması Tarifi


    Malzemeler


    1 Adet Orta Boy Soğan
    1 Demet Maydanoz
    2 Adet Orta Boy Domates
    2 Tatlı Kaşığı Salça
    3 Diş Sarmısak
    ½ Kg. Dolmalık Biber
    350 gr. Orta Yağlı Kıyma
    2 Kahve Fincanı Pirinç
    ½ Çay Bardağı Sıvıyağ
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı veya Margarin
    Tuz ve Karabiber

    Biber Dolması Tarifi


    Öncelike biber dolmamızın hazırlığını yapalım.Dolmalık biberlerinizi bıçak yarmıyla kesin çekirdek kısımlarını çıkartın kolay pişmelerini sağlamak için alt kısımlarına birer delik açın.Bir tenceye sıvıyağı alın küçük küçük doğranmış soğanları güzelce kavurun pirinci ve kıymayı ilave edin yine bu karışımın içine doğranmış domatesleri terayağını bir tatlı kaşığı salçayı doğranmış sarımsakları tuzunu ve karabiberini ilave edin.Güzel bir iç malzemesi hazırlayın.

    Çekirdeklerini çıkarttığınız dolmalık biberlerin içerisini iç malzemesiyle doldurun.Kestiğiniz kapaklar üzerleirn yerleştirin geniş bir tenceye biberlerinizi dizin üzerine sıcak su ile karıştırdığınız salçayı ilave edin.Bu şekilde pişmeye bırakın ılık olarak servis yapın.

    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/biber-dolmasi-4497.jpg]biber-dolmasi-4497[/IMGALT]
     



  3. Cevap: Ramazanda Pratik Yemek Tarifleri

    Şehriyeli Plavlı İncik



    Malzemeler


    İki su b.pirinç
    Bir su b.arpa şehriye
    750 gr.kuzu incik
    İki defne yaprağı
    Bir çorba k.salça
    Bir soğan
    Dört biber
    İki domates sıvıyağ tuz,tane karabiber su

    Yapılışı


    İlk yapmammız gereken şey incikleri sıvıyağda sotelemek olacak. Daha sonra Üzerine ince doğranmış
    soğanlar eklenerek iyice sotelenir. Daha sonra pişirecek kadar su ve salça ilave edilerek pişirilir. İncikler pişince fırın kabına önceden ayıklanmış ve yıkanmış pirinç ve şehriye ialve edilir. Daha sonra üzerine pişen
    incikler ve doğranmış domates ve biber koyulur. Üzerine inciklerin piştiği et suyu ve biraz daha sıcak su ilave edilerek tuzu ve baharatı eklenerek incikler kızarıp pirinçler suyunu çekene kadar pişmeye bırkaılır.