Ramazanda Gıda Denetimleri Artıyor

'Sağlık bilgisi' forumunda Merve tarafından 16 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]



    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ramazan ayı dolayısıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerindeki denetimlerini artırdı.

    Bakanlıktan yapılan açıklamada, toplu iftarların yapıldığı yerler ve buralara yemek sağlayanşirketler, fırınlar, lokantalar, sahurda açık bulanan yerler ile et, süt, tatlı ve pastacılık ürünleri ile şekerleme üretimi yapan yerlerde resmi kontrollerin titizlikle sürdürüleceği vurgulandı.

    Açıklamada, konuyla ilgili 81 ildeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine de talimat verildiği ifade edildi.

    Açıklamada, ambalajsız açıkta satılan, üreticisi ve markası belli olmayan, üretim izni bulunmayan firmalara ait ürünleri satın almamaları konusunda tüketiciler uyarıldı.

    Ürünlerin son tüketim tarihleri ile ambalajlarının sağlam olup olmadığının da kontrol edilmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, satın alınan gıdalarla ilgili ihbar ve şikayetlerin ''174 Alo Gıda Hattı'' ya da en yakın il veya ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine yapılabileceği bildirildi.


    kaynak:trthaber