Ramazan Sofrası-İftar yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 11 Eylül 2008 tarihinde açılan konu



  1. Domates Çorbası tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler:

    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı salça
    5 adet rendelenmiş domates
    5 su bardağı su
    2 yemek kaşığı süt
    tuz


    Hazırlanması:
    2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun.

    1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domates ekleyin. Topaklanırsa bu aşamada el blendırı ile karıştırın.

    Daha sonra 5 su bardağı su ekleyin.Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

    Servis yaparken tencereye sütü ve tuzu ilave edin.
    İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.

    İSLİM KEBABI
    [​IMG]

    Malzemeler:

    1,5kg ince uzun patlıcan
    4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış
    3-4 adet küçük domates
    köfte için:
    yarım kg kıyma
    1 yumurta
    1 kuru soğan
    2-3 diş sarımsak
    2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)
    tuz
    karabiber
    sos için:
    2-3 domates
    sıvıyağ
    1 çay bardağı su
    tuz

    Hazırlanması:

    Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.

    Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200C'de pişirin.

    Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.

    Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C'de pişirin.

    Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.

    SÜTLAÇ
    [​IMG]
    malzemeler:

    1 kg soğuk süt
    1,5 çay bardağı pirinç
    1 litre su
    2 yemek kaşığı pirinç unu
    2,5 su bardağı toz şeker
    üzerine tarçın

    hazırlanması:
    1. 1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

    2. soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.

    3. bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı)

    4. pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.

    5. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.

    6. sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.
     


    NURDİN bunu beğendi.

  2. ezlem yapılır mı şimdi bu ya

    insan akşam iftardan sonra atar bu paylaşı mı

    domates çorbasına bayılırım dur hanıma tel açayım akşama yapıversin

    domateslerin tam bol zamanı missss gibi ne güzel olur ama beyaz bir porselen içinde ben iki tabak alırım :f106:
     



  3. Teşekkürler ezlem günün menüsü süper :f40:
    ellerine sağlık
     



  4. teşekkürler ezlem süper görünüyorlar
     



  5. Yemekler sizin olsun sütlaçı ben alayım :f106:Ellerinize sağlık:f40:
     



  6. yemekler harika görünüyo eline saglık Ezlem
     



  7. İnciden sütlaç bana da kaldıysa eğer bende sütlacı alıp çıkayım.
    Süper gözüküyor.
     



  8. menümüz benziyor EZLEM sütlaç hariç emeğine sağlık:f40:
     



  9. Domates çorbasını dün akşam üzerine bol kaşar rendeli yapmıştım:f40:
    Kebap ve sütlaç harika görünüyor deneyeceğim teşekkürler
     



  10. Ne güzel.. Akşama ne yapsam derdimiz
    yok artık.
    Teşekkürler Ezlem
     



  11. Ben sütlacı alıp kaçsam nasıl olur :f106:
     



  12. 6 tane sütlaç var yaww birinide bana verin allaa allaaa..