Ramazan Pilavı

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 12 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. Ramazan pilavının içeriği nedeniyle uzun süre tok tutma özelliğine sahip.Bu yüzden sahurda tüketilmesi de tavsiye ediliyor.
    Etli Ramazan Pilavı
    [​IMG]

    Malzemeleri

    Yarım kg. kuzu kuşbaşı
    1 su bardağı nohut
    2 su bardağı piriç
    1 adet orta boy kuru soğan
    2 çorba kaşığı tereyağı
    3 su bardağı et suyu
    1 tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı

    Etin üzerine ince kıyılmış soğan eklenir yumuşayana kadar haşlanır, nohut da ayrı bir tencerede yumuşayana kadar haşlanır, pilavın pişeceği tencereye tereyağı konur, yarım saat suda bekletilmiş süzülmüş pirinç eklenir, şeffaflaşana kadar kavrulur, üzerine süzülmüş soğanlı et, haşlanmış nohut, tuz ve et suyu katılır, karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılır, 10 dakika orta ateşte, 12 dakika kısık ateşte pişirilir, yarım saat demlendirilir, dikkatlice karıştırılarak servise sunulur.