Ramazan Pilavı Tarifi Resimli

'Ramazan ve Oruç' forumunda zamaneanne tarafından 24 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ramazan Pilavı Tarifi


    Ramazan Pilavı Nasıl Yapılır



    İşte Ramazan ayında iftar sofralarınızı tatlandıracak bir pilav tarifi....

    [​IMG]

    Malzemeler:

    1 Su Bardağı Nohut
    2 Su Bardağı Pirinç
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı
    5 Su Bardağı Su
    Yarım Kg. Dana Kuşbaşı
    1 Adet Kuru Soğan
    1 Su Bardağı Erişte
    1 Tatlı Kaşığı Karabiber
    1,5 Tatlı Kaşığı Tuz

    Yapılışı:

    Bir gün önceden ıslatılan nohutlar, haşlanır ve bir kenarda bekletilir. Etin üzerine ince kıyılmış soğan biraz tuz ve 5 su bardağı su eklenir ve pişirilir.
    tereyağı konan tencereye erişte atılır, pembeleşene dek kavrulur. Üzerine pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur.

    Daha sonra üzerine nohut, suyuyla birlikte soğanlı et, tuz ve karabiber ilave edilir. kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirilir. Yarım saat dinlendirilir. Servis edilir