Ramazan Pidesi Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 30 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Ramazan Pidesi nasıl yapılır
    Resimli ramazan pidesi tarifi


    Malzemeler:

    -250 ml. Su
    -100 ml. Süt
    -1 paket instant maya
    -5-6 su bardağı un
    -2 yemek kaşığı tereyağı
    -1 yemek kaşığı şeker
    -Yeteri kadar tuz
    -Pide tabanı için kepekli un yoksa pişirme kağıdı
    Üzerine:
    -1 yumurta sarısı
    -Çörek otu
    -Sıvıyağ 1 yemek kaşığı

    [​IMG]

    Yapılışı:
    Su ve sütü orta boy bir sos tenceresine alarak ısıtın, ocaktan alın ve içine tereyağı ile şekeri ekleyerek malzemeler eriyene kadar karıştırın. Maya, tuz, 5 bardak unu bir kaba eleyin.Unu karıştırırken yavaş yavaş sıvı karışımı ilave edin. Hamur iyice yoğrulana kadar devam edin. Yoğurma işlemi bitince hamurun bulunduğu kabın üzerine nemli bir havlu sererek, 45–50 dakika mayalanmasını bekleyin.Kenarlarını kaptan kurtararak üzerine un serpin ve beze yapın. Fırını 180 dereceye ısıtın, fırın tepsisine pişirme kâğıdını serin hamuru daire şeklinde açın, eliniz ile pide şeklini verin.
    Bir kapta yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırın, fırça yardımı ile pidenin üzerine sürün, çörek otu serperek fırına verin. İyice kızarana kadar pişirin ılık servis yapın.