Ramazan hoşafları

'Damak Keyfi' forumunda alemşah tarafından 23 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. ÜZÜMLÜ KABAK HOŞAFI

    Malzemeler:

    2 dilim tatlı kabak, 1 su bardağı kuru üzüm, 4 bardak su, 1 su bardağı toz şeker.

    Yapılışı:

    Kuru üzümü yıkayıp 4 bardak su ile haşlayın. Kabakları ilave edin. Kabaklar biraz yumuşayınca şekerini ilave edip 5 dk. sonra ocaktan alın. Soğuyunca buzdolabına alıp en az 3-4 saat dinlendirin.

    [​IMG]

    ERİK HOŞAFI

    Malzemeler:

    1 kilo hoşaflık erik, 600 gram şeker, 10 bardak su.

    Yapılışı:

    Erikleri yıkadıktan sonra kaynamakta olan şekerli suya bütünüyle atıp, yumuşayıncaya kadar pişirip, soğumaya bırakın.

    [​IMG]

    KURU ÜZÜM HOŞAFI

    Malzemeler:

    250 gr kuru üzüm, 2 su bardağı şeker, 5-6 bardak su.

    Yapılışı:

    Kuru üzümlerin saplarını ayıkladıktan sonra iyice yıkayın. Üzümleri bir tencereye koyarak üzerine 5-6 bardak su ilave edin. Kuru üzümler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. İki su bardağı şekeri tencereye ilave ettikten sonra bir iki taşım daha kaynatıp, ateşten alın. Soğuk olarak servis yapın.

    [​IMG]

    KURU VİŞNE HOŞAFI

    Malzemeler:

    500 gr kuru vişne, 8 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker.

    Yapılışı:

    Vişneleri yıkayıp süzdürün. Bir borcam tencerede suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra vişneleri içine atın. Ocağı kısarak 6-7 dakika kadar vişneleri pişirin. Şekeri üzerine ekleyin ve eriyinceye kadar ateşte tutun. Ocaktan alarak soğuk servis yapın.

    [​IMG]
     



  2. Cevap: Ramazan hoşafları

    Son günlerde favorim kokteyl hoşaf oldu. Tüm meyveleri birarada kaynatıp içiyorum hepsinden güzel oluyor :f40:
     



  3. Cevap: Ramazan hoşafları

    Hoşaflarla pek aram yoktur ama buradaki tarif sunumlar harika.Ellerine sağlık Alemşah kokteyl hoşaf fikri hoşuma gitti.:f40: