Ramazan Helvası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Bella tarafından 4 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Ramazan Helvası Tarifi ,



    Ramazan Helvası Tarifi Pratik,



    Malzemeler:

    3 su bardağı un
    4 çorba kaşığı toz antep fıstığı
    250 g margarin
    150 g pekmez
    2 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı su
    3 çorba kaşığı tahin
    50 g dolmalık fıstık

    [​IMG]

    Yapılışı:
    Margarin tencerede eritilir ve dolmalık fıstıklar renkleri deyişinceye kadar kavrulur. Bunun üzerine un ilave edilir ve kısık ateşte 20 dakika sürekli karıştırılarak kavrulur. Bir kabın içinde pekmez, şeker ve su karıştırılır. Un pembeleşince pekmezli karışım ilave edilip sürekli karıştırılarak helvanın suyunu çekmesi sağlanır. Helvaya 3 kaşık tahin ilave edilip 5 dakika daha kavrulur. Helva biraz dinlendikten sonra kaşıkla şekil verilir ve üzerine toz antep fıstığı serpilip servis yapılır.