Ramazan Bayramında Yapılan Yemekler

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 1 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ramazan Bayramında Yapılan Yemekler Resimli



    Ramazan Bayramında Yapılan Yemek Tarifleri

    Köfteli Alinazik Tarifi

    Gereken Malzemeler


    -5-6 dal maydanoz
    -5-6 adet sivri biber
    -2 adet domates
    -500 gram yoğurt
    -tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
    -kızartmak için: sıvıyağ
    -3 adet patlıcan
    -1 adet limonun suyu
    -250 gram kıyma
    -2 diş sarımsak
    -1 çorba kaşığı tereyağı

    [​IMG]


    Köteli Ali Nazik Yapılışı

    Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin. Bu arada kıymaya tuz, karabiber, kimyon, 1 diş dövülmüş sarımsak ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Kıymadan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. Yapışmaz yüzeyli tavada çok az yağda kızartın. Uzun uzun dilimlenmiş biberleri ve irice doğranmış domatesleri de yapışmaz yüzeyli tavada yağsız olarak hafifçe kızartın. Köftelerle birlikte domates ve biberleri de çöp şişlere dizin. Diğer tarafta patlıcanları ince kıyın. İçerisine yoğurt ve 1 diş dövülmüş sarımsak katın. İyice karıştırın. Üzerine köfte şişlerini yerleştirin. Son olarak pulbiberi biraz tereyağında yakıp, yemeğin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
     



  2. Cevap: Ramazan Bayramında Yapılan Yemekler

    Sahan kebabı Tarifi

    Gerekli Malzemeler


    -100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
    -2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
    -1 çorba kaşığı susam
    -tuz
    -1 çorba kaşığı tereyağı
    -150 gram yağlı kuzu kıyması
    -1 demet maydanoz
    -birkaç diş sarımsak
    -yarım ekmek hamuru

    [​IMG]


    Yemeğin Hazırlanışı


    Öncelikle Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz. Hazırladığınız kıymayı, 2 adet kebap şişine takın ve mangalda ya da fırının ızgarasında pişirin. Hamuru ikiye bölüp, kebapların boyunda açın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve antepfıstığı ilave edin. Şişten çıkarttığınız kebapları yerleştirin. Hamuru kapatın. Üzerine susam serpin. Yüksek ısılı fırında pişirin. Daha sonra eşit parçalar halinde kesin.üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Domates ve biber dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
     



  3. Cevap: Ramazan Bayramında Yapılan Yemekler


    İç pilav Tarifi


    Pilav İçin Gereken Malzemeler



    2 çorba kaşığı antepfıstığı
    yarım havuç
    yarım tatlı kaşığı tozşeker
    tuz, karabiber, tarçın, yenibahar
    2 çorba kaşığı kuşüzümü
    1 demet dereotu
    1 su bardağı pirinç
    üç buçuk çorba kaşığı tereyağı
    1 adet soğan
    125 gram ciğer

    [​IMG]

    Pilavın Hazırlanışı


    Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın. Daha sonra, piyazlık doğranmış soğanı pembeleşene kadar soteleyin. Ciğeri ilave edip, karıştırın. Antepfıstığı ve doğranmış havucu ilave edin. Süzdüğünüz pirinç ve tozşekeri ekleyin. Baharatları katıp, iyice kavurun. Kuşüzümü ve kıyılmış dereotunu ilave edin. Tencereye pirincin hizasına kadar su ekleyip, 2 dakika harlı ateşte daha sonra kısık ateşte, pirinç suyunu çekene dek pişmeye bırakın. Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.
     



  4. Cevap: Ramazan Bayramında Yapılan Yemekler

    Saray Kebabı

    Pratik Saray Kebabı Tarifi

    Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı'na özel bir tarif. Kolayca yapabiecek ve tadına doyamayacaksınız.

    Gerekli Malzemeler


    orta boy yarım baş soğan
    yarım limon
    arzu edilen miktarda da tuz ve karabiber
    200 gram kuşbaşı dana eti (yağsız ve sinirsiz tranç eti)
    100 gram kültür mantarı
    50 gram krema
    100 gram tereyağı

    [​IMG]

    Yemeğin Hazırlanışı


    Yemeğimize başlamadna önce Kültür mantarını, yıkayıp süzdükten sonra 30 dakika limonlu ve tuzlu suda bekletin. Mantarları dörde bölüm tencereye alın. Suyunu çekene kadar pişirin. Ayrı bir tencerede tereyağını kızdırın, soğan ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra kuşbaşı eti ve mantarı ilave edin suyunu çekene kadar pişirin. Su ve kremayı ayrı bir kapta karıştırın, daha sonra tencerenin içine dökün. Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra kısık ateşte 1 saat pişirin.
     



  5. Cevap: Ramazan Bayramında Yapılan Yemekler

    Pratik Revani Tarifi


    Gerekli Malzemeler


    şerbeti için: 4 su bardağı tozşeker
    -4 su bardağı su
    -üzerine: hindistancevizi
    1 paket vanilya
    -4 adet yumurta
    -4 kahve fincanı tozşeker
    -2 çorba kaşığı yoğurt
    -yarım çay bardağı sıvıyağ
    -1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    -6 kahve fincanı un
    -1 paket kabartma tozu

    [​IMG]


    Tatlının Hazırlanışı


    ilk olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Yoğurt, sıvıyağ ve limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar mikserleyin. Un ve kabartma tozunu eleyip, vanilya ile birlikte hepsini karışıma ekleyin. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir çatalla kekin birkaç yerinden delin. Sıcak revaninin üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekmesi için yarım saat dinlendirin. Revaniyi kare kare dilimleyin. Üzerine hindistancevizi serpip servis yapın.
     



  6. Cevap: Ramazan Bayramında Yapılan Yemekler

    Şam fıstıklı pilav ile çoban kavurma


    Gerekli Malzemeler

    -1 adet domates
    -orta boy kemer patlıcan
    -1 adet kırmızı biber
    1 adet sivri biber
    -5 adet çeri soğan
    -200 gram kuzu eti fletosu

    [​IMG]

    Pilavın hazırlanışı


    Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Pilav tenceresine margarin koyun. Yarım saat ılık suda bekletilmiş pirincin suyunu süzün. Yağ eridikten sonra pirinci yağın içine ilave edin. Yavaş ateşte pirinci kavurun. Başka bir kapta pilavın suyunu kaynatın. Pilavın suyuna bir miktar limon suyu ilave edin. Pirinç ne kadar çok kavrulursa o kadar lezzetli ve kıvamında olur. Pirinci sıklıkla karıştırın ki dibine tutmasın. Kavrulan pirince bir çay kaşığı şeker ve tuz ilave edin, 10 dakika kavurun. Pirincin ortasını açın ve yavaş bir şekilde suyunu ilave edin. Kapağını örtüp kısık ateşte pişirin. Pişen pilava çam fıstıklarını ilave edip karıştırın. Yuvarlak çemberin içine pilavı iyice yerleştirin. Tabağa ters çevirin.Çoban kavurma için, başka bir kaba bir miktar margarin koyun. Margarin eriyince kuşbaşı doğranmış kuzu karskiyi ilave edin. Kuzu filetolar suyunu çekince çeri soğanları katın ve soteleyin. Daha sonra renkli kırmızı biber ve sivri biberi ilave edin. Bir miktar kavurduktan sonra patlıcanı koyun. Bir miktar tuz ilave edin. Domatesleri de katın. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Çoban kavurmayı çemberden çıkardığınız pilavın ortasına yerleştirin ve servis yapın afiyet olsun..