Ramazan Bayramı Tatlısı Kemal Paşa

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 16 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ramazan Bayramı Tatlısı Kemal Paşa Tarifi




    Ramazan Bayramı Tatlısı Kemal Paşa Tarifi Resimli

    Kemalpaşa Malzemeleri


    -Un,
    -İrmik,
    -Taze peynir
    -Kabartma tozu

    Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

    - 5 Su Bardağı Şeker

    - 5 su bardağı

    [​IMG]


    Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

    Talımızın yapılışına hemen başlıyoruz ayanlar öncelikle Süt, dev kazanlarda pastörize edilmekte ve peynire dönüştürülmektedir. Yaklaşık 1 ton sütten, 160 kg. tatlılık peynir elde edilmektedir. Kazanlarda bu peynir, un, irmik ve yumurta ile hamur haline getirilerek, Kemalpaşa Tatlısı şeklinde kesilmekte ve 320 derecelik fırınlarda, 17 dakika pişirilmektedir. Fırın sonrası soğuyan tatlılar, kullanıma hazır hale gelmektedir.

    Tatlı, kaynayan şekerli suya atılarak, şişmesi sağlanır ve şerbetin içinde soğutulur. Süzülerek tepsilere dizilen Kemalpaşa Tatlısı ceviz, fındık,fıstık, kaymak, hatta dondurma ile servis edilebilirsiniz.