Ramazan Baklavası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 17 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ramazan Baklavası Tarifi


    Ramazan Baklavası Nasıl Yapılır



    [​IMG]

    Malzemeler

    1 su bardağı sıvı yağ
    Bir subardağı süt
    Yarım su bardağı yoğurt
    Yarım limon
    Bir paket vanilya
    Bir paket kabartma tozu
    3 yumurta
    Alabildiği kadar un

    Baklava yapıldıktan sonra

    2 paket margarin

    Şerbet için

    2 kilo şeker
    2kilo su
    Yarım limon

    Yapılışı:

    Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim. Bu hamuru 12 parçaya bölelim. Her parcayı 10 eşit şekilde fındık büyüklüğünde yuvarlaklar elde edelim. Bu yuvarlakları nişasta unu ile açalım. Bir çay tabağı büyüklüğünde 10 taneyi üst üste koyalım. Açılmış nışastası bol olsun. Sonra büyük açalım. Tepsiye koyalım ve üzerine ceviz serpelim. Bu işlem 12 kez yapılacak sonra keselim. Üzerine erimiş 2 adet margarini dökelim ve fırına sürelim. Yaklaşık 40- 45 dakika fırını açmadan pişirelim. Sonra üzerine gazete koyalım 1.5 saatte düşük ayarda pişirelim. Sonra şerbeti hazırlayalım .2kilo şeker 2 kilo su yarım limonu koyalım tencereye kaynatalım.şerbet kıvama gelirken bu arada baklavamız soğusun. Tatlı soğuk serbet sıcak olacak serbet kıvama gelince tatlının üzerıne dökelim .4 saat sonra tatlımız tadını çekecek yenebilecek kıvama gelecektir.