Ramazan ayı 2.gün iftar menüsü

'Ramazan ve Oruç' forumunda Ebahas tarafından 2 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Ramazan ayı 2.gün iftar menüsü

    --------------------------------------------------------------------------------

    Ezogelin Çorbası
    Malzemeler

    1 Su bardağı kırmızı mercimek
    1 Çorba kaşığı pirinç
    2.5 Su bardağı et suyu
    1 Adet soğan
    2 Çorba kaşığı un
    2 Çorba kaşığı margarin
    2 Tatlı kaşığı nane
    1 Tatlı kaşığı kekik
    Yarım çay kaşığı karabiber
    1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
    Yeterince su
    Tuz

    Hazırlanışı

    Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın.
    Et suyunu kaynatın.
    Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp, iyice yumuşayana dek pişirin.
    Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin.
    Bu arada küçük bir tencerede yağı eritin.
    İçine unu ilave edin.
    Unun rengi değişene dek kavurun.
    İçine azar azar ılık su dökün.
    Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın.
    Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın.
    Başka bir tavada yağ eritin.
    İçine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın.
    Çorbanın üzerine gezdirerek döküp, servis yapın.


    Ali Nazik
    Malzemeler

    4 Adet Patlıcan
    3 Çorba Kaşığı Margarin
    3 Kahve Fincanı Un
    3 Kahve Fincanı Süt
    2 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    2 Adet Soğan
    250 gr Yağsız Kıyma
    4 Adet Domates
    4 Adet Sivri Biber

    Hazırlanışı

    Patlıcanları ateşte közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı margarini eritin. 3 kahve fincanı unu ilave edin. Pembeleşene dek kavurun. Sonra sütü azar azar ekleyin. 1-2 dakika çatalla ezilmiş patlıcanları, 2 kahve fincanı kaşar rendesini tavaya aktarın.
    Ayrı bir tavaya 2 çorba kaşığı margarini koyun. Küçük doğranmış soğanları pembeleşene dek kavurun. Kıymayı ilave edin. 2-3 dakika sonra küçük doğranmış domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincanıet suyunu ve tuzu ekleyin. 10 dakika sonra ateşten indirin. beğendinin üzerine kıymalı harcı koyup, servis yapın.


    Keşkül
    Malzemeler

    1 çay bardağı hindistan cevizi
    1 su bardağı tuzsuz antepfıstığı
    1 su bardağı şeker
    1 tutam tuz
    1 su bardağı su
    1,5 kahve fincanı pirinç unu
    2 su bardağı iç badem
    8 bardak süt
    1 fincan buğday nişastası

    Hazırlanışı

    Bademleri kaynar suya atın. 2-3 dakika kavurun. Kabukları soyup mikserden geçirin. Bir kaba koyun üstüne bir bardak süt döküp bademleri sütle ezin. Bademleri süzgeçten geçirin ki iyice ezilsin, sonra bir kenara bırakın. Tencereye sütün kalanını koyun. Bir tutam tuz ekleyip kaynatın. Ayrı bir kapta bir bardak su ile nişasta ve pirinç ununu karıştırarak ezin. Bu karışımı kanamakta olan süte katın. 10 dakika daha pişirin. Süt biraz koyulaşınca bademle şekeri ilave edin. Koyulaşıp kıvama gelince tabaklara boşaltın. Üzerini antepfıstığı ve hindistancevizi ile süsleyin.
    __________________
     



  2. hhmmmm Ellerine sağlık Ebahas harika bir menü olmuş :f40:
     



  3. ;) :evet bencede harika bir menü
    tatlıyı geçellim ben dün Şekarpare yapmıştım var tatlımız :f106:
    Ali nazik ve ezo gelin çorbası hemen yapıcam sabah sabah canım istedi :oops:
    öğleden sonra mutfaktayım beni beklemeyin :f63:
    Teşekkürler Ebahas harika bir menü hazırlamışsın:f40:
     



  4. Yaw bu tarifleri atıp durmayın allaa allaaa sinirim bozuluyoo.... ;) :;) :
     



  5. Ya Ramazanda iftardan önce dünyayı yiyceğimi sanıyorum ama iftar sırasında hiçbirşey yenmiyor ki :(
    dünki yemekler olduğu gibi duruyor
     



  6. Menüyü begendim seçimin harika Ebahas :f9: şimdiden acıktım ama iftara bir saat var daha :(
     



  7. çok güzel yemekler teşekkürler
     



  8. iftar sofrası güzel
    e oldu olcak yarinkini resimli atıver ebahas
    daha bi güzel olur yavvv
    :))
    emeğine sağlık