Pum Pum Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 25 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Pum Pum Çorbası Nasıl Yapılır
    Pum Pum Çorbası Yapılışı
    Resimli Pum Pum Çorbası Tarifi
    Pum Pum Çorbası Resimli Tarif

    Bartıl iline ait pum pum çorbası

    [​IMG]

    Malzemeler :

    • 5 kaşık mısır unu
    • 3 su bardağı su + 2 su bardağı süt (eğer et veya tavuk suyunuz varsa su yerine mutlaka onu kullanın)
    • 2-3 kaşık sıvıyağ
    • 2 yemek kaşığı kıyma veya ince ince kesilmiş pastırma veya sucuk
    • Yeterince tuz & karabiber
    • İki dilim ekmek

    hazırlanışı:

    1) Tencerenin içine su + süt karışımı ve mısır ununu koyup iyice karıştıralım.

    2)Tencereyi ateşe alıp yine karıştırmaya devam ederek kaynatalım. Altını kısalım.

    3) Çorba kaynarken ayrı bir tavada kıyma (sucuk yada pastırma) ve küp şeklinde doğranmış ekmekleri sıvıyağda kavuralım.

    4) Kavrulan ekmekli kıymanın yarısını kaynamakta olan çorbaya ilave edelim. Yeterli miktarda tuz ve karabiber katıp 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.

    5) Servis yaparken kaselerin üzerine bir kaşık kavurduğumuz ekmekli kıymalı karışımdan koyup öyle servis edelim. Arzu ederseniz kızarmış ekmeklere ilave olarak rendelenmiş kaşar peyniride koyabilirsiniz