püf noktası

'Bunları biliyormusunuz' forumunda HazaN tarafından 3 Nisan 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Pasta ve kekler için kullandığınız kremanın daha sert olmasını istiyorsanız, hem çırpacağınız kaseyi hem kremayı hem de çırpıcınızı birkaç dakika buzlukta bekletin.

    [​IMG]

    Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için su dolu bir bardağın içine koyun. Eğer dibe çöküyorsa hala hava almamış ve tazedir.

    Pasta, kek ve kurabiyelerinizin içine kattığınız fındık, ceviz, meyve parçcıkları...vb.'nin dibe çökmesini istemiyorsanız. Malzemlerinizi una buladıktan sonra hamuruna ekleyin. Hepsinin eşit dağıldığını görecekesiniz.


    Tatlı ya da tuzlu hamur işlerini yaparken hamurunuzu üzerini bezle örterek 30 dak. buzdolabında dinlendirmeye dikkat ediniz. Dinlenen hamurun daha iyi açıldığını ve daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

    [​IMG]


    Pişirdiğiniz keki kalıbından çıkartmakta zorlanıyorsanız, keki kalıba dökmeden önce kalıbınızı yağlı kağıt ile kaplayın. Böylece pişmiş keki kağıttan kolayca ayırıp çıkartabilirsiniz.


    Hazırladığınız pizza hamurunun daha yumuşak olmasını istiyorsanız hamuru hazırlarken sade un ile patates nişastasını yarı yarıya kullanın.

    [​IMG]

    Meyveli pasta yaparken pastaya koyacağınız meyveleri şekere bulayarak koyarsanız pastanız daha uzun süre tazeliğini koruyacak, meyveler çabuk bozulmayacaktır.
     



  2. bu kadar zahmetten sonra kek im kabarmadı demek istemiyorsanız, yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar, rengi de iyice açılıp beyazlaşıncaya kadar çırpınız.(fırına da sık sık bakmayı unutmayınız:f106: )
    emeğine sağlık HAZAN:f118:
     



  3. Immm Hazan çok güzel duruyorlar yaf insan radyoyada getirirdi :f106:

    Emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler.
     



  4. [TABLE="width:70%;"][CELL="filter:;"] oy oyyyyy ben hepsini yiyecem he kismyede fermem, Eline saglik Hazan [/ALIGN][/CELL][/TABLE][/ALIGN]:f196:
     



  5. emeğine sağlık hazan abla paylaşımın için saol