püf noktaLar...! [işté ßuraya dikkat...!]

'Bunları biliyormusunuz' forumunda küLkedisi tarafından 4 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. ßaLık kokusu..!
    Balik kızarttıktan sonra mutfaga sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardagi su ve 2 çorba kasıqı sirkeyi kaynatınız..

    Limon kaßukLarı...!
    Suyunu sıktıqınız limon kabuklarını atmayınız.Çelik esyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz


    domates kaßukLarı..!
    Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.

    soqan soyarkén..!
    Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun

    mayonéz hazırLama..!
    Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.

    kuru ßakLiyat..!
    Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin

    sosLar..!
    Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.

    kahvé némLi isé..!
    Türk kahvesinin nem aldigini farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun


    céviz Lékési éLdén nasıL çıkar...!
    Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur. Sonra da soguk suyla ovulur. Ardindan soguk suyla yıkanır. Ceviz lekesi tamamen çıkar.