Pudingli Tavuk Göğsü Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 4 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Pudingli Tavuk Göğsü Tarifi



    Resimli Pudingli Tavuk Göğsü Tarifi


    Malzemeler

    -1 litre süt
    -1 su bardağı un
    -1-2 yemek kaşığı nişasta
    -1-2 yemek kaşığı tereyağı
    -Varsa 1/2 çay kaşığı damla sakızı
    -1/3 paket kakaolu bisküvi (robotta çekilmiş)
    -1/2 paket kakaolu puding
    -2 su bardağı süt
    -1/2 su bardağı fındık içi (irice dövülmüş)

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Bir borcama veya tepsiye robotta çekilmiş bisküvileri yayın.
    Orta boy tencereyi soğuk suyla hafif ıslatın. İçine 1 litre sütü, unu, şekeri, nişastayı koyun. Ocağa alın ve sürekli olarak karıştırın.
    Isınmaya başladığında damla sakızını ve tereyağını ilave edin. 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın.
    Robottan geçirerek, bisküvi kırıntılarının üzerine dökün.
    Soğuduktan sonra 2 su bardağı sütle pudingi pişirin. Onu da tavuk göğsünün üzerine dökün.
    Dövülmüş fındıkla süsleyin. Buzdolabında soğutup servis edin.