Profiterol Tatlısı (Italyan Lezzetidir)

'Damak Keyfi' forumunda aydobaris tarafından 4 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    MALZEMELER
    125 gram margarin
    1 su bardağı su
    1 su bardağı un
    4 yumurta (oda sıcaklığıda)

    YAPILIŞI
    Margarin eritilir, sonra içine su ilave edilir. Daha sonra da un eklenip pişirilir. Karışım hamur haline gelince, ocaktan alınır. Yumurtalar tek tek eklenip hamura yedirilir.Hamur lokma gibi ele alınıp sıkılır ve bir kaşık yardımıyla tepsiye dizilir (kaşık ara sıra suya batırılmalıdır). Sıcak fırında pişirilir.Pişerken fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır aksi takdirde hamur söner. Hamurun üstü kabuklaştığında fırın kapatılır ancak fırının içerisinde soğuyana kadar bekletilir.

    Muhallebisi: 1 kilo süt, vanilya, 3 kaşık un, 4 kaşık şekerin pişirilmesiyle oluşur.Muhallebi soğuduktan sonra ağız kısmı kesilmiş hamurların içleri doldurulup, kesilen parça kapak gibi üzerine kapatılır.

    Üstünün sosu: 7 kaşık şeker, 3 kaşık kakao, 1 kaşık nişasta, 2 bardak süt birlikte pişirilir.Soğuduktan sonra profiterollerin üzerine dökülür.
     



  2. Cevap: Profiterol Tatlısı (Italyan Lezzetidir)

    Olsada Yesek!.
     



  3. Cevap: Profiterol Tatlısı (Italyan Lezzetidir)

    Hamuru piştikten sonra hemen fırından çıkarılırsa sönüyor. Bu da benden püf noktası :)
     



  4. Cevap: Profiterol Tatlısı (Italyan Lezzetidir)

    eline sağlık güzel paylaşım:f118:
     



  5. Cevap: Profiterol Tatlısı (Italyan Lezzetidir)

    canım istedi şimdi :)
     



  6. Cevap: Profiterol Tatlısı (Italyan Lezzetidir)

    Evet gercekten olsada yesek :mad:
     



  7. Cevap: Profiterol Tatlısı (Italyan Lezzetidir)

    hımm nefiss çok güzel görünüyor Profiterol'u severim
     



  8. Cevap: Profiterol Tatlısı (Italyan Lezzetidir)

    bu tatlıyı çok severim.
     



  9. Cevap: Profiterol Tatlısı (Italyan Lezzetidir)

    ßende Çok Severim