Pratik Kurabiye Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Bella tarafından 19 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. pratik kurabiye için Malzemeler:

    Hamur için;

    2 çay bardağı pudra şekeri
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    biraz vanilya ve aldığı kadar un
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı sıvıyağ
    Üstüne;

    1 adet yumurtanın sarısı
    susam



    Pratik kurabiye Tarifi: Öncelikle elimizdeki malzemelerin hepsini bir kaba alıp, kulak memesi kıvamına gelene kadar malzemleri yoğurun. Hazırladığımız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp şekil verelim ve hepsini önceden yağladığımız tepsiye dizelim. Hamurların üstüne yumurta sarısı sürüp, susamı da serpiştirdikten sonra, önceden ısıttığımız 175 santigrat derecelik fırınımızda 15 dakika kadar pişirelim.




    Basit Kurabiye

    MALZEMELER
    2 tane yumurta akı,
    2,5bardak toz fındık,
    1 bardak pudra şekeri,
    1 kaşık sıvıyağ,
    1 tatlı kaşığı kakao

    [​IMG]
    Yapılışı :
    Toz fındığı karıştırma kabına alın, ortasını açın. Boşluğa: sıvıyağ, pudra şekeri, yumurta akı ve kakaoyu koyup yoğurun, sert bir hamur yapın. Elinizle şekillendirin, kurabiyeleri tekrardan pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizerek 170derecede pişirin.



    Tarçınlı Kurabiye

    Gerekli Malzemeler:
    1 ad yumurta
    Hamurumuz için 6 kaşık kadar toz şeker
    1 paket kadar margarin
    1 paket kadar mısır nişastası
    1 yemek kaşığı kadar tarçın
    1 paket kadar vanilya
    1 paket kabartma tozu yada karbonat
    Üzeri için 4 kaşık kadar toz şeker
    Hamurumuz kıvamlı olup kulak memesi kıvamına gelmesi için yeteri kadar un

    [​IMG]

    Hazırlanışı:
    Öncelikle karbonat, vanilya ve mısır nişatasını güzelce karıştırıyoruz ve margarinimizide ilave ederek iyice yoğuruyoruz. Ardından karışımımıza 6 kaşık şekeride ilave ederek yoğurmaya devam ediyoruz. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un yada su ilave ederek kıvamı yakalıyoruz.
    Ardından hamurumuzu rulo haline getiriyoruz ve dilediğimiz şekli veriyoruz. Kurabiyelerimizi hazırlamış olduk tepsimize dilediğimiz şekilde diziyoruz ve fırınımıza yerleştiriyoruz. Pembeleşinceye kadar fırınımızda pişiriyoruz ve piştikten sonra üzerine toz şeker ve tarçın ilave ederek servis ediyoruz.
    Afiyet Olsun.




    İki Renkli Kurabiye

    Malzemeler:
    * 2 adet yumurtanın sarısı
    * 1 adet yumurtanın beyazı
    * 3,5 su bardağı un
    * 1 paket kabartma tozu
    * 1 yemek kaşığı kakao
    * 1,5 su bardağı pudra şekeri
    * 1 paket (250 gram) margarin (eritilmiş)

    [​IMG]

    Hazırlanması:
    * Yumurtaların sarılarını, beyazını ve pudra şekerini çukur bir kaba koyun. Mikserle şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Erimiş margarini kaba ekleyin ve çırmaya devam edin.
    * Unu ve kabartma tozunu bir elek yardımıyla eleyin. Her bardaktan sonra hamuru yoğurup kıvamını kontrol edin. (3,5 bardak oda sıcaklığına göre az veya fazla gelebilir.)
    * Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasına kakao ekleyip bu parçayı yoğurun.
    * Kakaolu ve sade hamurları merdane yardımıyla aynı büyüklükte açın. Kakaolu parça üste gelecek şekilde üst üste koyun ve rulo halinde sarın.
    * (Rulonun çok fazla kalın olmaması lazım. Bu yüzden elinizle ruloyu biraz yuvarlayarak inceltin.)
    * 35-40 dakika kadar buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkarıp ince bir bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında halkalara kesin.
    * Fırını kek ayarında 180 C'ye getirip, ısınmasını bekleyin. (Önceden ısıtılmamış fırına koyarsanız kurabiyeler yayılır.)
    * Halkaları yağlanmamış tepsiye dizin. Tepsiyi fırına yerleştirip kurabiyeler pişene kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin.



    Cevizli ve Üzümlü Kurabiye

    Malzemeler:
    * 1 su bardağı ceviz
    * 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
    * 2 adet yumurta
    * Yarım paket margarin
    * 1 su bardağı toz şeker
    * 1 çay bardağı yoğurt
    * Un
    * Susam
    * Yarım paket tereyağı (ikisi de hafif erimiş)
    * Yarım limon suyunda eritilmiş bir çay kaşığı karbonat

    [​IMG]

    Yapılışı :
    * Susam hariç tüm Malzemelerle yumuşak bir hamur yapıp şekil verin.
    * Susama bulayıp üzerleri pembeleşene kadar pişirin.




    Bademli Kurabiye

    Malzemeler:
    * 1 poşetten biraz az kek karışımı
    * Yarım su bardağı badem
    * 1 poşet şekerli vanilin
    * 125 gram margarin
    * 1 adet yumurta
    * 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
    Üzeri İçin:
    * 15-20 badem

    [​IMG]

    Hazırlanması:
    * Yarım su bardağı bademi kaynar su dolu bir kabın içine koyup yumuşamalarını sağlayın.
    * Bu arada margarin ve şekeri mikserle karıştırın.
    * Yumuşayan bademlerin kabuklarını soyup dövün.
    * Şeker ve margarin karışımına bademleri ve yumurtayı ekleyip iyice çırpın. Vanilyayı ekleyin. Kek karışımını azar azar ekleyin.
    * Bu arada hamuru devamlı yoğurun. (Un az gelirse ekleyin.) Hamuru yarım saat dinlendirin.
    * Hamurdan, iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kurabiye şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine birer bademi dik olarak batırın.
    * Önceden ısıtılmış 175 C fırında üzerleri pembeleşene kadar (yaklaşık 15 dk) pişirin.