Pratik Baklava Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Büsra tarafından 3 Şubat 2010 tarihinde açılan konu



  1. Gereçler: 2 yumurta
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı sirke
    1 fiske tuz
    4 su bardağı baklavalık un
    200 gr. ceviz (iri dövülmüş)
    1.5 paket margarin veya tereyağı
    250 gr. nişasta (açmak için)

    Şerbeti için

    5 su bardağı şeker
    4 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı limon suyu





    [​IMG]
    Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, 1 fiske tuzu ekleyip özle bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp beze

    yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Bezeleri nişasta serpilmiş bir zemine koyup üzerlerine nişasta serpelim, mümkün olduğunca ince yufkalar açalım. Hafifçe yağlanmış tepsiye yufkaları beş yufk

    ada bir ceviz serperek üst üste serelim. Yufkaları keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimler halinde keselim. Yağı eritip 1 dk. kaynatalım. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üzerine gezdirelim. Baklavayı 170 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu, limon suyunu 10 dk. kaynatıp ateşten alalım. Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım. Üzerine sıcağa yakın ılıklıktaki şerbeti gezdirelim.
     


  2. italyan

    italyan Yasaklı


    Cevap: Pratik Baklava Tarifi

    hamur içine sirke ve süt atıldığınıda hiç görmedimXD