Pratik Aşure

Konusu 'Tatlılar ve İçecekler' forumundadır ve Wish tarafından 25 Aralık 2009 başlatılmıştır.

  1. Wish Üye

    Portakal Kâsesinde Aşure
    Aşure Sunum Önerisi

    [​IMG]

    Aşure hazırlamaya vaktiniz mi yok.Hazır tatlılar hem lezzeti hem de pratik hazırlanışıyla zamanı kısıtlı olanlar için kurtarıcı niteliğinde. Portakal kâsesinde aşure tarifi şık bir sunumla işte karşınızda

    Malzemeler,

    * 1 Paket aşure (hazır paket)
    * 2 Su bardağı portakal suyu
    * 1,5 Su bardağı soğuk su
    * 4 Adet portakal

    Süslemek için,

    * Tarçın
    * Ceviz içi
    * İncir

    Hazırlanışı,

    1. Paketteki aşureyi derin bir tencereye boşaltın.
    2. Üzerine su ve portakal suyunu ilave edin.
    3. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.
    4. Kaynadıktan sonra 20 dakika kısık ateşte kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
    5. Suyunu sıktığınız portakalların içlerini iyice oyup kâse haline getirin.
    6. Aşure soğuduktan sonra portakal kâselerine pay edin.
    7. Üzerlerini tarçın, ceviz içi ve incirle süsleyerek servis yapın.​

    Burcu Kuran​


Benzer konu başlıkları: Pratik Aşure
Forum Başlık Tarih
Moda Rehberi Pratik tek parça namaz kıyafeti 23 Haziran 2014
Hamur İşleri Hamur işleri ile ilgili pratik bilgiler 27 Mayıs 2014
Çorbalar Pratik Yüzük Çorbası Tarifi 11 Nisan 2014
Cilt Bakımı ve Makyaj Göz Kalemi Nasıl Çekilir Pratik yöntem 11 Nisan 2014
Cilt Bakımı ve Makyaj Makyajla İlgili Pratik Bilgiler 23 Şubat 2014