Pratik Alman Pastası

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 2 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Pratik Alman Pastası


    [​IMG]


    Malzemeler

    Keki için;
    2 adet yumurta
    1,5 çay bardağı şeker
    1 çay bardağı yoğurt
    3,5 çay bardağı un
    125 gr margarin
    1 paket kabartma tozu

    Kreması için;
    Yarım kg süt
    3 yemek kaşığı un
    1 çay bardağı şeker
    1 adet yumurta
    1 yemek kaşığı margarin
    1 paket vanilya

    Hazırlanışı

    İlk olarak keki hazırlamalıyız. Bu nedenle derince bir kapta 2 adet yumurta ile 1,5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Daha sonra kalan malzemeleri yani yoğurt, un, erimiş margarini, kabartma tozunu ekleyerek kekin hamurunu oluşturun. Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye dökün. Tepsinin çapı yaklaşık 25 cm genişliğinde olsun. Hamurumuzun miktarı çok değil o nedenle büyük bir tepsiye koymayın. Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayın.

    Krema için yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün, Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın. Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
     


  2. Flu

    Flu


    Cevap: Pratik Alman Pastası

    Çok severim olsa da yesem canım istedi;)teşekkürler paylaşım için:f118:
     



  3. Cevap: Pratik Alman Pastası

    kolaymıs deneyecegım.aslında benım bıldıgım çok daha farklı bakalım hangısı güzel (: