Portekiz Vizesi İçin Gerekli Evraklar

'Ülkeler' forumunda Sitem tarafından 23 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Portekiz Vizesi İçin istenen Evraklar nedir
    Portekiz Vizesi İçin Gerekli belgeler

    İşveren olarak Portekiz Vizesi - İşveren Olarak Portekiz Vize Başvurusu

    Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Portekiz konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
    Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
    Vergi Levhasının Fotokopisi
    İmza Sirküleri Fotokopisi
    Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
    Hesap Cüzdan Fotokopisi
    Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
    Kredi Kartları Fotokopisi
    Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
    Ticari Seyahatleriniz İçin Portekiz deki Firmadan Davetiye
    ( Portekiz den gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse İsveç konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
    2 Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
    Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
    Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ' Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


    Bordrolu çalışan olarak Portekiz Vizesi - Bodrolu Çalışan olarak Portekiz Vize Başvurusu

    Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Portekiz konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
    Şirketin imza sirküleri
    Vergi levhasının fotokopisi
    Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
    Ticari sicil gazetesi fotokopisi
    Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
    4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
    Son üç aylık bordro fotokopisi
    Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
    Gayrimenkul tapu fotokopisi
    Kredi kartları fotokopisi
    Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
    Ticari Seyahatleriniz İçin Portekiz deki Firmadan Davetiye
    ( Portekiz den gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Portekiz konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )
    2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
    Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
    Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ' Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası


    Ev Hanımı olarak Portekiz Vizesi - Ev Hanımı olarak Portekiz Vize Başvurusu

    Portekiz konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
    Gayrimenkul tapu fotokopisi
    Hesap cüzdan fotokopisi
    Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
    2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
    Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
    Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ' Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
    Eşinin geçerli yada eski Portekiz vizesi varsa fotokopileri


    Öğrenci olarak Portekiz Vizesi - Öğrenci olarak Portekiz Vize Başvurusu

    Portekiz Konsolosluğu vize departmanı'na hitaben dilekçe
    Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
    18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Portekiz e seyahat edebilmesi için muvafakat name
    Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
    2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
    Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
    Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ' Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
    Anne veya Babanın geçerli yada eski Portekiz vize si varsa fotokopileri


    Emekli olarak Portekiz Vizesi - Emekli olarak Portekiz Vize Başvurusu

    Portekiz Konsolosluğu vize departmanı'na hitaben dilekçe
    Emekli cüzdanı fotokopisi
    Sağlık karnesi fotokopisi
    Gayrimenkul tapu fotokopisi
    Banka cüzdan fotokopisi
    2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
    Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
    Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ' Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası