Portakallı Truff

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 14 Mart 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Malzemeler:


    1 kutu krema
    160 gr. bitter + 40 gr. sütlü çikolata
    2 yemek kaşığı portakal reçeli
    1 portakal kabuğu rendesi
    250 gr. kek (daha önce yaptığım bir pandispanyadan traşladığım parçalarını kullandım)
    kuru üzüm

    Dışı için:

    hindistancevizi
    renkli şekerler
    (bu seçenekleri istediğiniz gibi çoğaltabilirsiniz: kakao, fıstık ,ceviz ,susam,badem,fındık)


    Hazırlanışı:


    kremayı ısıya dayanıklı bir kaba koyarak ocağa alıyoruz kaynamasına yakın ocaktan indirerek içerisine çikolataları kırarak atıyoruz ve sürekli karıştırarak çikolataların erimesini sağlıyoruz
    çikolata eridikten sonra içerisine portakal reçelini ve portakal kabuğu rendesini katarak iyice karıştırıyoruz
    bu arada keklerimizi robottan geçirerek un haline getiriyoruz ve kremamızın içerisine katıyoruz ve iyice karıştırıyoruz
    karışımızı buzdolabına kaldırarak en az 5-6 saat bekletiyoruz..
    en son karışımdan bir kaşık yardımıyla parçalar alarak içerisine kuru üzüm koyarak elimizde yuvarlıyoruz ve hidistancevizi ve renkli şekerlere buluyarak küçük çikolata kağıtlarına yerleştiriyoruz

    Not:


    Truffları hazırlamadan önce 1 gece buzdolabında bekletmekte fayda var.
    Öyle bir fırsatınız yok ise 5-6 saat buzdolabında yarım saatte derin dondurucuda bekleterek istediğim kıvamı yakalayabilirsiniz.
    Herkesin damak tadı farklı olabilir, çok yoğun bir çikolata tadı istemiyor iseniz bitter çikolata yerine sadece sütlü çikolata ile de yapabilirisiniz.Portakallı Truff
     



  2. Cevap: Portakallı Truff

    tskrlr aysel ellerine saglık ayın 24 ünde günüm varda degisik tatlılar arıyodum bu güzel fikir tskrlr:f29::f196::f40: