Portakallı Revani Tarifi Yapılışı

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 16 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Portakallı Revani Tarifi
    Portakallı Revani Yapılışı
    Portakallı Revani

    Portakallı Revani Tarifi Yapılışı

    Malzemeler:

    3 yumurta
    1,5 su bardağı şeker
    1 su bardağı un
    1 su bardağı irmik
    1 su bardağı yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    1/2 çay bardağı sıvıyağ
    1 adet portakal kabuğu rendesi

    Şerbeti için

    3 su bardağı şeker
    3 su bardağı su

    Üzeri için:

    Carte dOr Classic Kaymaklı
    1 adet portakal

    Yapılışı:

    Yumurta ile şekeri iyice krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yoğurdu, unu, irmiği, sıvı yağı, rendelediğiniz portakal kabuğunu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam edin. Kek hamurundan daha ince kıvamda bir hamurunuz olacak. Çok az yağladığınız kabınıza hamurunuzu boşaltıp 160 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirin. Kürdan testinden geçirdikten sonra fırından çıkardığınız sıcak revaninin üzerine ılık şerbetinizi dökün. Mümkünse bir gün bekletirseniz tatlınız tam kıvamını bulmuş olacaktır.
    Afiyet olsun.