Portakallı Pilav

'Damak Keyfi' forumunda Alara tarafından 30 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Portakallı Pilav

    Soğuk havalarda bol C vitamini içeren lezzetli bir pilav

    [​IMG]


    Malzemeler:


    2 su bardağı baldo pirinç

    2.5 su bardağı su

    1 su bardağı taze portakal suyu

    2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal kabuğu

    1 çay bardağı kuru üzüm

    40 gr tereyağı

    Tuz

    Hazırlanışı:

    * Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün. Kuru üzümleri yıkayıp süzün.

    * Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Portakal suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.