Portakallı Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 1 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Portakallı Pilav Tarifi Resimli
    Portakallı Pilav Yapılışı


    Portakallı Pilav Malzemeleri:
    2 su bardağı pirinç
    2 portakal kabuğu rendesi
    2 su bardağı portakal suyu
    1 su bardağı su
    2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 tatli kaşığı tuz


    [​IMG]


    Portakallı Pilavın Yapılışı: Tereyağ eritilir, sıvıyağ eklenir. Üzerine yıkanmış pirinçler eklenir ve kısık ateşte bir iki karıştırılır. Üzerine 2 su bardağı portakal suyu ve 1 su bardağı su eklenir. 2 tatlı kaşığı tuz eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Pişmiş pilavın üzerine portakal kabuğu rendesi eklenir ve pilav kariştırılır. Üzerine temiz bir havlu örtulerek demlenmesi beklenir.


    alıntı