Portakallı Ördek Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 27 Kasım 2012 tarihinde açılan konu


  1. Portakallı Ördek Nasıl Yapılır



    Malum yılbaşı yaklaşıyor. Siz de bu yılbaşı sevdiklerinize mükellef bir sofra hazırlamak istiyorsanız portakallı ördeği de menünüze ekleyin...


    [​IMG]


    Malzemeler:

    4 adet küp kesme şeker

    1 çay kaşığı patates unu

    1 çorba kaşığı portakal likörü

    2 kg ağırlığında bir ördek

    2 adet portakal

    2 çorba kaşığı margarin

    1 çorba kaşığı portakal marmeladı

    1 çorba kaşığı şarap

    Yapılışı:

    Bu mükemmel yemek için öncelikle Margarini bir tencereye koyup kızdırın. İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun. Bir tarafı kızardıktan sonra çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek, 45-50 dakika fırında kızartın.

    Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlayın. Ikinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritin. Iki portakalın kabuklarını ve zarlarını çıkatın, dilim dilim kesin, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın, aynı kaba şarap ve pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, önceden karamel haline getiridiğiniz şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ve portakal likörünü ilave edin.

    Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süs olarak portakal dilimlerini kouyup sıcak servis yapın.