Portakallı Limon Çiçeği Keki Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 17 Kasım 2012 tarihinde açılan konu


  1. Portakallı Limon Çiçeği Keki Nasıl Yapılır


    Portakallı Limon Çiçeği Keki



    Kış aylarında bolca bulunan portakalla yapabileceğiniz hafif bir tarif:


    [​IMG]

    Malzemeler:

    3 su bardağı un
    125 gr eritilip ılıtılmış margarin
    4 adet yumurta
    2 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı ılık süt
    1 paket vanilya
    1 adet limonun suyu
    2 adet limon kabuğunun rendesi
    1 paket kabartma tozu


    Sos

    1 su bardağı taze portakal
    4 çay kaşığı dolusu mısır nişastası
    1 yemek kaşığı pudra şekeri


    Yapılışı:

    Öncelikle yumurtaları ve toz şekeri, Mikserin yüksek devri ile 2-3 dakika şeker iyice eriyinceye kadar çırpın. Üzerine eritip ılıttığınız margarin, ılık haldeki süt ve vanilyayı ekleyip, 2-3 dakika daha çırpın. Limon suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu katıp, 1-2 dakika daha karıştırın. Diğer taraftan un ve kabartma tozunu başka bir derin kaba koyup, elinizle iyice karıştırın. Bu unlu karışımı bir tel süzgeç yardımı ile eleyerek, yumurtalı karışıma ilave edin.

    Mikserin düşük devriyle çırpmaya devam ederek malzemeleri Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kabına aktarın.

    Keki 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında, üzeri sarı kahverengi oluncaya kadar 40 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kekin soğumasını bekledikten sonra, dilimleyerek servis tabağına alın.

    Sos malzemelrini de hazırladıktan sonra Sosu kek dilimlerinin üzerine gezdirip, servise sunun.