Portakallı Kereviz

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 4 Nisan 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Portakallı Kereviz

    Malzemeler:

    1 Adet havuç

    3 Adet Kereviz

    2 Adet orta boy sogan

    3 Adet Portakal suyu

    Yarım Çay bardagı zeytinyag

    Tuz, karabiber, pul biber

    1 çay bardagı su



    Yapılışı:

    Kerevizleri üzerlerinde hiç kahverengi yer kalmayana dek soyun ve elma dilimler gibi dilimleyip suda bekletin..

    Havucu soyup, ince ince dograyın. Zeytinyagını tencereye döküp havuçları yagda az sote edin..

    Soganları ay şeklinde ince ince dograyıp havuca katın ve yakmadan az kavurun..

    Kerevizlerin suyunu süzüp tencereye ilave edin ve 5 dakika diger malzemeler ile birlikte karıştırın..

    Portakal suyunu ve 1 çay bardagı ılık suyuda ilave edin..

    Kapagını kapatıp kaynayınca kısık ateste kereviz ve havuç yumuşayana dek pişirin..

    Karabiber ve tuzunu ekleyip 5 dakika kadar daha pişirin..

    Servis tabagına alıp üzerine pul biber serpiin...


    Afiyet Olsun..

    Not: Kereviz kokusunu portakal suyu alır ve kimse kereviz yemegi oldugunu anlamaz :f106:
     



  2. ;) : sabah sabah akşam yemeğini düşünmeye başladım öylesinem tariflerinizi görünce

    kararsız kadım neyse bulurum bişeyler bunu denesem beğenirlermi acaba teşekkürler paylaşım için :f9:
     



  3. :f1: :f1: :f1: Tekrar dünyaya gelirsem yemek seçmiycem, soğanda yiycem domateste
    kimse bana göre yemek yapmıyo :f20: bende patates kızartır yerim :f196: