Portakal Şurubu

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 5 Ocak 2009 tarihinde açılan konu





  1. 10 Portakal

    6-7 Bardak şeker

    4 bardak su

    2 limon

    Beş portakalın kabukları rendelenir üzerine şeker serpilerek 1-2 saat usaresi çıkması için bekletilir. Diğer yandan kabuğu rendelenen ve diğer portakalların suyu sıkılır. Şekere dört bardak su ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Rendelenmiş portakal kabukları tülbentten fazla sıkılmadan süzülür, bu süzülen koyu ve kokusu hoş olan kabukların suyu, portakal suyu ile beraber kaynayan şekerli suyun içine atılır ve bir taşım kaynatılır. Tülbentten süzülerek sıcak sıcak kavanozlara konularak ağzı sıkıca kapatılır.