Portakal Soslu Puf

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 15 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Portakal Soslu Puf (4 Kişilik)

    [​IMG]

    Malzemeler


    100 gr Kuru Kayısı
    2,5 Su Bardağı Portakal Suyu
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
    1 Kahve Fincanı Un
    1 Yumurta
    1 Çorba Kaşığı Margarin


    Yemeğin Tarifi


    Fırını 200 derece ısıtın. Kayısıları doğrayıp 1 çorba kaşığını ayırın. Kalanını
    portakal suyu ile birlikte tavada 5 dakika kadar pişirip blenderden geçirin.
    Margarin, şeker, yumurta ve unu pürüzsüz bir karışım halini alana dek 2-3
    dakika kadar karıştırın. Yağlanmış 4 puding kalıbına eşit miktarlarda paylaştırıp
    önceden ısıtılmış fırına vererek 20 dakika kadar pişirin. Puding kalıplarını ters
    çevirerek pişen yumuşak kekleri düz servis tabaklarına alın.
    Hazırladığınız kayısılı portakal sosunu ısıtıp kalıplardan çıkardığınız sünger
    görünümlü yumuşak keklerin üzerine dökerek servis yapın.